Minőségi hangzás ASUS és Sennheiser módra

Az ASUS és a Sennheiser mérnökei hosszantartó együttműködésük gyümölcseként bemutatták az ASUS Xonar Xense One hangkártyából és Sennheiser PC30 Xense Edition fejhallgatóból álló csomagjukat, amely lélegzetelállító hangzással áll a hardcore játékosok rendelkezésére. A gyártópáros friss csomagjával ugyan a játékos réteget veszi célba elsősorban, de a csomag azok számára is jó választás lehet, akik minőségi hangzás mellett szeretnél élvezni zenéiket és filmjeiket úgy, hogy eközben környezetüket nem zavarják.

Minőségi hangzás ASUS és Sennheiser módra

Az ASUS és a Sennheiser mérnökei hosszantartó együttműködésük gyümölcseként bemutatták az ASUS Xonar Xense One hangkártyából és Sennheiser PC30 Xense Edition fejhallgatóból álló csomagjukat, amely lélegzetelállító hangzással áll a hardcore játékosok rendelkezésére. A gyártópáros friss csomagjával ugyan a játékos réteget veszi célba elsősorban, de a csomag azok számára is jó választás lehet, akik minőségi hangzás mellett szeretnék élvezni zenéiket és filmjeiket úgy, hogy eközben környezetüket nem zavarják.

A mérnökök közel egy éven át tartó kísérletezés és fejlesztés után állították össze a csomagot, amelynek tagjai tökéletesen egymáshoz vannak hangolva. A szakemberek több, mint 1000 fejhallgató kombinációt próbáltak végig a hangkártyával, míg végül eljutottak a Sennheiser PC350-es termékéhez, amely minden szempontból tökéletesnek bizonyult a tesztek alkalmával. A véletlenszerű hangkártya-fejhallgató párosítások a szakemberek szerint nem mindig váltják be a hozzájuk fűzött reményeket, azaz egyik vagy másik gyengesége miatt az akusztikus élmény végül messze alulmúlja a várakozásainkat. A közlemény szerint az új csomaggal ez nem történhet meg, ugyanis a hangkártya és a fejhallgató tulajdonképpen egy minőségi szintet képvisel, azaz alkalmazásukkal a lehető legjobb felhasználói élményben részesülhetnek a felhasználók.

Az új szett segítségével a játékosok a gyártó páros szerint a legkisebb környezeti zajt is meghallhatják, így időben észlelhetik, ha az ellenfél közeledik. A külvilág zaját hatékony szigetelés zárja ki, így tökéletesen lehet koncentrálni a játék eseményeire és így jó eredményeket érhetnek el a felhasználók. Természetesen az, hogy valaki sikeres játékos-e vagy sem, nem pusztán a hardveren vagy a fejhallgatón múlik, ezt azért le kell szögezni.

A hangkártya a Xonar sorozat esetében már megszokott EMI védelemmel érkezik, azaz egy speciális takaró védi az alkatrészeket a PC egyéb komponenseinek elektromágneses sugárzásától, ami egyébként ronthatja a hang minőségét is. A hangkártya esetében a kimeneti jel/zaj arány 118 dB-es értéket képvisel a „front” kimenetnél és 112 dB-es értéket a többi csatornánál, 600 ohm-os fejhallgató alkalmazásakor pedig 110 dB-es. A bemeneti jel/zaj arány szintén 118 dB-es. A kimeneti THD (teljes harmonikus torzítás) 0.00039%-os a „front”, azaz előlapi kimenetnél és 0.00063%-os a többi csatornánál, míg 600 ohm-os fejhallgató alkalmazása esetén 0.0019%-os értéket képvisel. A hangkártya nyolc csatornával és optikai audió kimenettel érkezik és négytűs AUX csatlakozót is tartalmaz a rendszerben helyet foglaló TV-tuner vagy CD-ROM bekötéséhez. A termék Dolbi Digital Live, Dolby Headphone, Dolpy Virtual Speaker és Dolby Pro-Logic II-es támogatásokkal érkezik, sőt, a legfrissebb EAX játék audió formátumot, a GX2.5-öt is támogatja. A specifikációval kapcsolatos további részletek a lenti táblázatban láthatóak. Az újdonsághoz nyolccsatornás jack audió adapter kábel is jár.

A fejhallgató két darab 6,3 mm-es jack audio csatlakozóval kapcsolódik a hangkártyához és két darab 38 mm-es átmérőjű hangszórót tartalmaz, amelyek neodímium mágnessel bírnak. A fejhallgató zajszűrővel ellátott mikrofonnal érkezik, így játék közben gond nélkül megbeszélhetjük a különböző csapatutasításokat.

Az új csomag hamarosan az üzletek polcaira kerül, árával kapcsolatban azonban egyelőre nem érkeztek hírek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward