Mini Blu-ray lemez a Verbatim kínálatában

A Verbatim Corporation a Mitsubishi Kagaku Media-val (MKM) együttműködve bejelentette a világ első mini Blu-ray lemezét, amelynek átmérője mindössze 8 cm, ám a lemezre 7,5 GB adat rögzítésére van lehetőség. Ez a mennyiség körülbelül egy orányi 1920x1080i felbontással rendelkező videó tárolására elég, míg az 1440x1080i felbontású videókból összesen körülbelül két órányit rögzíthetünk az újdonságra.

Mini Blu-ray lemez a Verbatim kínálatában

A Verbatim Corporation a Mitsubishi Kagaku Media-val (MKM) együttműködve bejelentette a világ első mini Blu-ray lemezét, amelynek átmérője mindössze 8 cm, ám a lemezre 7,5 GB adat rögzítésére van lehetőség. Ez a mennyiség körülbelül egy órányi 1920x1080i felbontással rendelkező videó tárolására elég, míg az 1440x1080i felbontású videókból összesen körülbelül két órányit rögzíthetünk az újdonságra.

Az MKM Mini BD lemezek augusztus folyamán válnak elérhetővé Japánban, amikor a Hitachi új, BD kompatibilis videókamerája piacra kerül. A Verbatim ezzel egy időben megkezdi az újdonságok szállítását a világ többi részére is, mint például Észak-Amerikába, de a kis BD lemezek majd csak akkor lesznek kaphatóak, ha megjelennek az új, BD kompatibilis videokamerák az adott régiókban.

A Verbatim állítása szerint az új adathordozók azonos karakterisztikával rendelkeznek, mint a hagyományos, 12 cm-es átmérővel rendelkező társaik, például minden egyes lemez fel van vértezve az MKM által kifejlesztett eljárásokkal, amelyek ellenállóbbá teszik az adathordozókat a sérülésekkel szemben. A lemezek speciális bevonata nagyobb védelmet nyújt a karcok, a por, az ujjlenyomatok és egyéb behatások ellen, így az adatok nagyobb biztonságban vannak.

A Verbatim Mini BD lemezei jelen pillanatban is készülnek az MKM gyárában, amely Miushima-ban található, Japánban. Az adathordozó várható árával kapcsolatban egyelőre nem szolgált információval a gyártó.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward