Minden eddiginél hatékonyabb videostabilizálást biztosítana a MediaTek

Egy jelentős iparági szereplővel közösen próbál olyan szoftveres stabilizálást kidolgozni, ami hardveres szintű alapokkal lenne támogatva.

Minden eddiginél hatékonyabb videostabilizálást biztosítana a MediaTek

A Imint nevét valószínűleg soha nem hallották még az olvasóink, pedig nagy gyártók okostelefonjai alkalmazzák a technológiáját. Egy svéd vállalatról van szó, aki elektronikus videostabilizáláson dolgozik. Az általa fejlesztett technológia a Vidhance elnevezésre hallgat, és ez megtalálható a Xiaomi, az Oppo, a OnePlus, a Huawei, a Motorola, a Vivo és a ZTE (Nubia) készülékeinél is.

Napjainkban az Imint különböző technológiái nagyjából 250 millió okostelefonban található meg globálisan. És ez még nem minden. A svédek együtt dolgoznak más kamerákat készítő vállalatokkal is, egyebek mellett testkamerákban és drónok esetében is felbukkannak a fejlesztései, képfeldolgozó algoritmusai.

A Vidhance olyan készülékeknél jelent meg elsősorban, amelyek a MediaTek rendszerchipjét alkalmazzák. Ez a képstabilizálás kiváló hatékonyságra képes, még úgy is, hogy egyébként csak szoftveres szinten teszi a dolgát. Viszont ez a mostani tervek szerint a jövőben megváltozik majd. Az Imint és a MediaTek azért fogott össze, hogy az eddigieknél sokkal mélyebb integrációt hozzanak létre, az Vidhance része lesz a különböző rendszerchipeknek. A partnerkapcsolat eredményeként a videostabilizáló funkció gyorsabban és energiahatékonyabban fogja végezni a dolgát.

Galéria megnyitása

Napjainkban a kamerák fejlesztése kapja talán a legnagyobb figyelmet a mobilok esetében, és a videostabilizálás is egy külön műfaj ezen belül. A hagyományos optikai stabilizátorokkal kiváló eredmény érhető el, de az EIS fejlesztések is egészen hatékonyak tudnak már lenni, azok a vállalatok pedig, akik igazán biztosra akarnak menni, együtt használnak elektronikai és optikai stabilizálást is. És az Imint megoldása eddig sokakat győzött meg, ennek köszönhetően terjedt el ilyen mértékben.

A MediaTekkel való kollaborációnak köszönhetően a Vidhance egyfelől még jobb élményt biztosíthat, másfelől pedig az eddiginél is több okostelefonba találhat utat. Ezzel a MediaTek is nyer, hiszen jobb csomagot képes biztosítani a vásárlók számára, ezáltal még többen dönthetnek a platformjainak felhasználása mellett. Elsőként a Vidhance Dynamic Motion Blur Reduction, a Vidhance Super Stabilization, a Vidhance Field of View Correction és a Vidhance Horizon Correction algoritmusok lesznek beemelve. Ezek közül a legérdekesebb a Vidhance Field of View Correction, ez ugyanis a különböző kamerák közötti váltásoknál biztosít sima átmenetet videózás alatt.

„A kezdeményezés jelentős mérföldkövet jelent a videók minőségét javító technológiák növekedésében és ezek elérhetőségében az okostelefon felhasználók számára az egész világon. A piac egyik legnépszerűbb chipfejlesztőjeként a MediaTek háromból egy mobilban megtalálható. Ezzel az lépéssel több OEM gyártó képes lesz a fejlett videojavító megoldásainkat alkalmazni, amelyek átalakítják a felhasználók videózási szokásait.” – jelentette ki Andreas Lifvendahl, az Imint vezérigazgatója.

Galéria megnyitása
Andreas Lifvendahl

Túlzottan mély részletekbe nem mentek bele a felek azt tekintve, hogy milyen jellegű az Imint technológiájának az integrációja. A MediaTek valószínűleg azért fixfunkciós gyorsítót nem fog erre bevetni, de végső soron igazából ez sem teljesen elképzelhetetlen. Mindenestre azáltal, hogy a Vidhance mélyebben beleköltözik a rendszerchipekbe, a hosszabb videózások alkalmával kevésbé fognak merülni a mobilok, mint eddig, ami jól jöhet például a nyaralások során, mikor napközben sok felvételt készít az ember, és nincs közben lehetősége tölteni az eszközét.

Az Imint egyébként már más iparági szereplőkkel is együtt dolgozik az idei évtől, de a MediaTekkel összehozott megállapodást kapcsán különösen jó kilátásokról beszélt.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap