Milóhoz készült technológia a Fable: The Journey alapja

A Milo & Kate-hez készített kinectes követési módszert használják a Lionheadnál az új Fable-játékban.

Milóhoz készült technológia a Fable: The Journey alapja

A Peter Molyenux Milo & Kate-jéhez készített kinectes skeleton tracking rendszer továbbfejlesztett verziójának segítségével a játékosok simán a kanapéről ülve tudják majd irányítani a Fable: The Journey-t, amely nem lesz olyan érzékeny a pozíciónkra, mint a korábban ezzel próbálkozó anyagok - mondta Gary Carr, a játék kreatív igazgatója. Habár hasonlót láthattunk már a Forza Motorsport 4 esetében is, ott még mindig fontos volt a játékos pozíciója ülés közben, és nem volt mindegy a minket körülvevő berendezések elhelyezkedése sem.

Carr szerint az új Fable-lel ezek a problémák megoldódnak, nyugodtan belesüppedhetünk az ülőalkalmatosságba, s helyükön maradhatnak az asztalok is: "Ez egy fontos lépés volt, az embereknek nem kell többé átalakítaniuk a nappalijukat. Ha megnézed a guildfordi, vagy a japán lakásokat, rájösz, hogy milyen kicsik, így fontos, hogy a játékosok le tudjanak ülni." - nyilatkozta a kreatív.

Sok esetben tapasztalhattuk, hogy a kinectes játékoknak valóban óriási hely kell. Persze ez a legtöbb esetben indokolt, hiszen például táncolni vagy fitnesselni nem nagyon lehet máshogy, mindenképp meg kell bontani a nappali egységét, de az első core játék, a Rise of Nightmares még akkor is azért hisztizett, hogy lépj egyet hátrébb, ha már a szomszédban álltál. A technológiából eredően a távolságot a géptől most is be kell majd tartani, de legalább a kanapán ülve sem lesz gond, nem kell azt arrébbtolni, hogy a helyére álljunk.

Carr úgy véli, az új Fable-ben használt technika jelentheti a kinectes játékok következő lépcsőjét, ahol ülve, mindenféle extra helyigény nélkül vezérelhetjük az akár hosszabb játékokat is, komolyabb fáradtság nélkül. Ez a technológia azonban nem volt elérhető mindenki számára, így végül a Microsoft tulajdonában álló first party fejlesztőként ők érezték feladatuknak, hogy elkészítsék, és később a third partyk rendelkezésére bocsátsák.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward