Mesterséges intelligencia próbál majd a zaklatókra hatni az Instagramon

A képmegosztó új funkcióval szolgál majd annak érdekében, hogy még tisztábbá varázsolja a felületét.

Mesterséges intelligencia próbál majd a zaklatókra hatni az Instagramon

Mint minden közösségi szolgáltatás esetében, az Instagramon is folyamatosan problémát okoznak azok a felhasználók, akik nem megfelelően viselkednek, nem tartják be a szabályokat, és úgy cselekednek, hogy azzal ártanak másoknak. A zaklatás ellen a cég újabbnál újabb eszközökkel igyekszik fellépni, most is bejelentett kettő ilyen megoldást.

Az Instagram első embere, Adam Mosseri számolt be az egyik megoldásról. Ebben az esetben a cég mesterséges intelligenciát használ majd arra, hogy megkísérelje megakadályozni abban a zaklatókat, hogy bántsanak másokat. A rendszer folyamatosan ellenőrizni fogja, hogy milyen hozzászólásokat ír az ember a posztok alatt, és amikor az MI úgy látja, hogy nem megfelelő stílusban szeretne megnyilvánulni a „szerző”, akkor közbelép. Az Instagram új funkciója felhívja majd a figyelmét a felhasználónak arra, hogy nem cselekedik helyesen, és megpróbálja majd rávezetni arra, hogy módosítsa vagy törölje a kommentárját.

Galéria megnyitása

Természetesen az esetek többségében valószínűleg tisztában vannak az online zaklatók azzal, hogy mit csinálnak, és szándékosan írnak sértő megjegyzéseket a felhasználótársaiknak. De azért bízik abban az Instagram, hogy sikerül majd hatni néhány felhasználóra, akik ezt követően meggondolják majd magukat, és finomítanak a modorukon, vagy visszavonják az elküldeni kívánt hozzászólásukat.

Az Instagram másik intézkedése már a megosztók kezébe ad majd egy új fegyvert azok ellen, akik nem megfelelő viselkedést tanúsítanak. Lehet majd korlátozni a zaklatókat, de úgy, hogy abból ők semmit nem érzékelnek. Továbbra is írhatnak majd kommenteket a képekhez, de azokat valójában senki más nem fogja látni, csak ő maga, meg aki kezeli az adott fiókot. A profil tulajdonosa eldöntheti majd, hogy az ilyen embereknek a hozzászólása megjelenjen-e, avagy sem. Alapértelmezésben nem fogja látni, csak aki írta, és ha éppen nincsen semmi bántó a szövegben, akkor engedélyezheti a rendszernek a fiók tulajdonosa, hogy mindenki számára láthatóvá váljon.

Galéria megnyitása

Az internetes zaklatók elleni harc nagyon nehéz, de az Instagram mindent megtesz azért, hogy kordában tartsa azokat, akik nem megfelelő viselkedést tanúsítanak, vétenek a felhasználási szabályzat ellen. És azt látni, hogy a cég a mostani újításoknál már arra helyezi a hangsúlyt, hogy minél hamarabb elejét tudja venni a problémának, mivel a jelentett kommentek és fiókok esetenként még akár hetekig is problémát okozhatnak, mire megtörténik a közbelépés.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap