Mérgező munkahelyi környezet miatt távozik a Wargaming közösségi menedzsere

Szerinte 4 éve csúsztak félre a dolgok a cégnél.

Mérgező munkahelyi környezet miatt távozik a Wargaming közösségi menedzsere

A Wargamingnek külön neve van már egy ideje az „ideálistól eltérő” munkahely definíciója szerint, a cégvezetés pedig régóta nem bánik jól a saját rajongóival sem.

Egy hónapja se történt az eset, amikor egy orosz World of Warships játékokkal foglalkozó influenszert, a közösség kiemelt tagját büntette a Wargaming azzal, hogy egy olyan promóciós kódot készítettek a játékosoknak, amivel melegebb éghajlatra küldik a Turry névre hallgató tagot.

Turry felhívta a figyelmet arra, hogy a Wargaming az utóbbi 3 évben teljesen elvesztette a realitásérzékét: a játékot teletömték szerencsejáték elemekkel, miközben szándékosan gyerekeket vettek célpontba, hogy majd őket fejik meg pénzzel. Úgy véli, a tisztelet teljes hiánya mutatkozik a közösség felé és nagyon mérgező a hozzáállásuk a saját rajongóik iránt is. Ráadásul a teljes Wargaming fejlesztői csapat 2020-ban nem játszott 300-nál több meccset a Warships-szel, így fogalmuk sincs arról, hogy mit csinálnak a játékkal.

A kritikáért cserébe kitiltották őt a fórumokról, ahol kiemelt közösségi nagykövet volt, de ami a legjobb, készítettek egy finom b* meg Turry promókodot is „W0LAXU5
5” néven, egyértelmű utalásként arra, hogy mennyire nem értenek egyet Turry-val.

A Wargaming akkor bocsánatot kért, kirúgták a kódot készítő alkalmazottat és készítettek egy „TURRYWEARESORRY” kódot is vigasztalásképpen. Turry mindenesetre teljesen kiábrándult a Wargamingből.

Nemrég a közösségi menedzser, Gneisenau013 volt kénytelen a Wargamingtől távozni: a közösséggel együtt készített volna egy hajót, ám a játékosok javaslataiból semmi nem valósult meg, ezért kirúgták.

Kollégája, CabMech - a cég másik nagy játéka, a World of Tanks közösségi menedzsere - szerint Gneisenau013 egyszerű bűnbakkeresés áldozatává vált, ezért szolidaritásból ő is felmond.

Szerinte a felmondás a Wargaming részéről úgy ahogy van törvénytelen volt és cégen belül kampányt folytattak kollégája ellen. Úgy érzi kétségbeesetten akarnak hibáztatni valakit a hajós incidens miatt és olyan dolgokat kentek Gneisenau013-ra, amit jóval túlmutatnak a döntési jogkörén és fizetésén is. Arra kényszerítették, hogy saját nevében nyilvánosan kérjen bocsánatot kirúgásakor olyan dolgokért, amire nem is volt ráhatása.

Ezek alapján World of Warships vezetőségét gyávának, megvetendőnek és szarházinak tartja.

A Wargaming szerinte sokkal jobban elszeparálja egymástól a dolgozói csapatokat, mint ami kívülről látszik és vannak olyan vezetők, akik nagyon mérgező környezetet teremtenek. A dolog valahol 4 évvel ezelőtt mehetett félre, azóta egyre rosszabb a helyzet, de fontosnak érzi megjegyezni, hogy nagyon sokan dolgoznak a cégnél és rengeteg jó ember is van közöttük, akik tényleg a játékok szeretetéért járnak be a munkahelyre.

Zachary "CabMech" Doig köszöni a közösség támogatását, hálás annak, hogy építhette a karrierjét és 5 év után természetesen hiányozni fog neki a World of Tanks-os munkája.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap