Megvédi a rengeteg DLC-t a Paradox vezetősége

A kiadó hosszú évekig bővíti játékait, mások szerint azonban ez lehúzás.

Megvédi a rengeteg DLC-t a Paradox vezetősége

Valószínűleg a Paradoxnál senki nem készít több DLC-t a játékaihoz. A 2013-ban megjelent Europa Universalis 4-hez összesen 32 kiegészítő és tartalmi csomag érkezett öt év alatt, a 2016-os Hearts of Iron 4-hez pedig éppen a múlt hónapban jött egy új DLC.

Valaki ezt úgy értelmezi, hogy a Paradox hosszú ideig kitart a játékai mellett, és ez értékelendő. Mások viszont azt mondják, hogy a kiadó túl hosszú ideig feji meg a játékait olyan kiegészítőkkel, amiket a rajongótábor "kötelezőnek érez" megvenni.

Shams Jorjani, a Paradox üzletvezetési fejlesztője azt mondja, hogy lehetne még javítani azon, ahogy a "kiegészítőket prezentálják", azonban hangsúlyozta, hogy a vásárlók már az alapjátékkal is nagyon sok tartalmat kapnak. Szerinte sokan azért panaszkodnak, már más játékoktól azt szokták meg, hogy ha nem veszik meg a DLC-ket, akkor valami nagy dologból maradnak ki.

A Paradox volt vezérigazgatója, jelenleg az igazgatótanács elnöke, Frederik Wester szerint a legfontosabb az, hogy a megjelenések utáni kiegészítőkből tudják megteremteni az anyagi forrást ahhoz, hogy utána még tovább fejlesszék a játékot, és ezzel végső soron mindenki jól jár, hiszen minden kiegészítő mellé érkezik egy-egy nagy frissítés is, teljesen ingyenesen.

Ezen kívül többjátékos módban mindig a legtöbb DLC-vel rendelkező felhasználó az alap, így az általa birtokolt tartalmakhoz ilyenkor mindenki hozzáfér. A Paradox alapelve ugyanis, hogy ne szakítsák szét a játékostábort.

Wester elismerte, lehet hogy a Paradox hozzállása nem tökéletes, és hogy az újoncokat elijesztheti a valószínűtlenül sok megjelenés utáni tartalom, ugyanakkor szerinte a játékosok nem vennék meg ezeket, ha nem gondolnák azt, hogy megéri.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap