Megtanult magyarul a Pebble

Bővült a Pebble okosóra nyelvtámogatása, így búcsút lehet mondani az eddigi karakterhibáknak.

Megtanult magyarul a Pebble

A Pebble az E Ink kijelzős okosórák között az egyik legkomolyabb nevező hírében van, így különösen érdemes rá odafigyelni. Ráadásul a legújabb firmware-rel a vállalat sok másik ország mellett hazánk felé is nyit, így ezúttal külön örülhetünk.

Egy hónappal ezelőtt a Pebble egy frissítésnek köszönhetően PayPal támogatást kapott, ezúttal pedig a „különlegesebb” nyelvekre fektettek nagyobb hangsúlyt a fejlesztők. A rendszer mostantól 80 új nyelvet beszél, de ezek egyelőre csak közvetve vannak támogatva. Mit is jelent ez? Nos, arról van szó, hogy eddig azoknak a nyelveknek a betűkészletét egyáltalán nem is ismerte a Pebble szoftvere, amit nem támogatott teljesen az operációs rendszer, és így bizony meggyűlt a baja a sok különleges karakterrel – még a magyarban is szép számmal akadnak ilyenek. Ez a legtöbb esetben karakterhibákhoz vezetett, például olyankor is, amikor egy magyarul írt értesítést kellett volna az okosórának megjeleníteni, ami azért nem ritka akkor, ha a felhasználója magyar. Persze hozhatnánk itt bármelyik másik országot is példaként abból a nyolcvanból, amelyeknek a betűkészlete mostanra már benne van a Pebble tudástárába. Remélhetőleg a következő lépcsőfok az, hogy maga a rendszer is megtanulja ezeket a nyelveket.

A 2.8-as verziószámmal megbélyegzett firmware a frissen tanult betűk és egyéb karakterek mellett kisebb-nagyobb javításokon is átesett. Ezeknek köszönhetően az okosóra a jövőben előreláthatólag kevesebb hibával és még stabilabban üzemel majd. A frissítés magától lezajlik, de ha ez mégsem történne meg, akkor sincs miért aggódni. Meg kell keresni az iOS-es vagy androidos alkalmazáson belül a támogatás címszó alatt a frissítés menüpontot, és innen lehet manuálisan elindítani a folyamatot.

És ha már a mobilos applikációknál tartunk, ezek is némi változáson estek át. Az Androidra szabott kliens mostantól teljes értékű értesítések megjelenítését is támogatni fogja, és a hívások is megszakíthatóak már az óráról, így egy Bluetooth-os fejhallgatóval együtt még kényelemsebben lehet majd a segítségével hívásokat bonyolítani. Ez a verzió számos változtatást tartalmaz a nagyobb megbízhatóságért, a jobb teljesítményért és a kellemesebb felhasználói élményért. Továbbá azt is elárulta a Pebble, hogy ez ugyan még igényli az Android 4.3-at, viszont hamarosan olyan lesz az androidos alkalmazás, hogy korábbi rendszerekkel is együtt tud majd működni – egészen az Android 4.0-ig nyúlhatnak vissza jelen állás szerint. Az iOS esetében nincs semmilyen komolyabb változtatás, néhány hibajavítást leszámítva csak bekerült a Pebble alkalmazásboltjába egy sor JavaScriptes alkalmazás.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward