Megszűnik a Ghost UK?

Leépítések s Ghost Gamesnél, úgy tűnik leállt az új NFS játék fejlesztése.

Megszűnik a Ghost UK?

Úgy tűnik lassan vége lesz a Need for Speed: Rivals fejlesztőjének, a Ghost Gamesnek, legalábbis a brit részlegnek. A munkaerő egy részét leépítették és a stúdió sorsa hosszú távon bizonytalanná vált, az új Need for Speed játék fejlesztése leállt.

A Ghost Games brit részlege főként a Criterion régi tagjaiból áll, akik korábban a Burnoutot és az NFS: Hot Pursuitot fejlesztették. Az elbocsátások az összes grafikust ill. az összes szerződéses dolgozót érintették, a teljes időben ott dolgozó programozók pedig választhattak, hogy távoznak-e, vagy ott maradnak segédkezni az EA más projektjeiben. Egyesek tudni vélik, hogy Visceral készülőben lévő Battlefield játékán dolgoznak, melynek kódneve Havana.

A Criterion 2013-ban átadta a Need for Speed szériát a Ghost Games svéd ágazatának (ez volt régebben az EA Gothenburg). Később a Criterion fejlesztőinek kétharmada a Ghost Games UK-hez került, és az eredeti stúdióban csak nagyon kevesen maradtak. Aztán a Criterion két alapítója, Alex Ward és Fiona Sperry is távozott, ők még az EA-t is otthagyták. Az EA akkoriban még úgy nyilatkozott, hogy a Criterion nagyban dolgozik egy újgenerációs konzolos játékon. A fentiek alapján a Ghost Games UK és a Criterion is a lassú kihalás felé halad.

Kapcsolódó híreink:

Nem lesz több "Burnout NFS"

Távozott a Criterion két alapítótagja

A Criterion nem vész el, csak átalakul

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward