Shop menü

MEGMUTATTÁK AZ 500 HZ-ES ALIENWARE GAMER MONITORT

Az 500 Hz-es maximális képfrissítési rátát DisplayPort videó bemeneten keresztül, Overdrive módban lehet elérni.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Megmutatták az 500 Hz-es Alienware gamer monitort

Az Alienware érkező monitor-különlegességéről, az 500 Hz-es maximális képfrissítési rátával dolgozó AW2524H modellről nemrégiben már beszámoltunk, igaz, akkoriban még nem derült fény a termék összes fontos paraméterére, most azonban, hála a CES 2023-nak, végre szinte minden részletről lehullott a lepel, leszámítva egyet, amit szintén fontos lenne tudni – utóbbira még visszatérünk.

Alapok terén egy 24,5 hüvelykes képátlójú IPS panellel van dolgunk, ami 1920 x 1080 pixeles natív felbontásra képes, ehhez pedig maximum 500 Hz-es képfrissítési ráta társul. Ezt az 500 Hz-et azonban csak bizonyos körülmények teljesülése esetén érhetjük el: mindenképpen DisplayPort 1.4-es csatlakozásra lesz szükség, így 480 Hz-nél tetőzik a képfrissítési ráta, majd az OSD-n keresztül engedélyezni kell az overdrive funkciót, így 500 Hz lesz a végső limit. Amennyiben viszont HDMI 2.1-es portot használunk, ne lepődjünk meg, ha a maximális képfrissítési ráta csak 240 Hz, ennél a bemenetnél ugyanis ennyi lesz a limit.

Galéria megnyitása

Amagas képfrissítési rátához természetesen Nvidia G-Sync támogatás is jár, ami alighanem 48 Hz és 500 Hz között működik. A panel egyébként 400 nit maximális fényerősség és 1000:1 tipikus kontrasztarány mellett dolgozik, minimális GtG válaszideje mindössze 0,5 ezredmásodperc lesz, már amennyiben aktiváljuk az Extreme módot. A 10-bites panel még VESA DisplayHDR 400 tanúsítványt is kapott, a HDR élmény azonban limitált lehet, hiszen nincs Local Dimming támogatás, egy egyszerű élvilágítással ellátott panellel van dolgunk. A panel fényerősségét egyébként egy környezetifény-érzékelő segítségével szabályozni tudja a rendszer, így mindig az aktuális körülményekhez passzol majd az érték.

A remekül testreszabható állvánnyal érkező monitor esetében állítható lesz a kijelző magassága, dőlésszöge (-5/+21 fok), illetve elforgatására (+/- 20 fok), valamint pivot/portré módba állítására is lesz lehetőség. A háromzónás AlienFX világítással ellátott monitor összesen két darab HDMI 2.1-es és egy DisplayPort 1.4-es videó bemenetet vonultat fel, ugyanakkor négyportos USB 3.2 Gen1 hub, fejhallgató bemenet és egy vonalszintű audió kimenet is jelen lesz a csatlakozói között.

Az Alienware AQ2524H várhatóan az év első negyedévében jelenhet meg kereskedelmi forgalomban, azt viszont egyelőre nem árulta el a gyártó, pontosan mennyibe kerül majd a különlegesség.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére