Megmenekülnek a régi PlayStation Áruházak

A PSP boltjától viszont tényleg búcsúzunk nyáron.

Megmenekülnek a régi PlayStation Áruházak

Nemrég keltek szárnyra a vészjósló hírek, miszerint a Sony hamarosan lelövi a PlayStation Portable, PlayStation 3 és a PlayStation Vita online boltját, ezzel pedig több száz játék válik örökre elérhetetlenné, legalábbis a ma ismert formájukban.

Sokan elszomorodtak a hír hallatán, hiszen ismét szembesült a gamer társadalom azzal, hogy a digitális játékok bármikor örökre eltűnhetnek, ami semmiképpen sem egy jó hír.

A Sony viszont látta az elkeseredést és örömmel jelentette be, hogy bár részben, de visszatáncol az eredeti elképzeléstől, megtartja a PS3 és a PS Vita boltokat.

A hivatalos blogbejegyzés szerint a PS3 és Vita konzolok tulajdonosai továbbra is szabadon tudnak vásárolni majd játékokat, a tervezett nyári bezárásokat elnapolták. "Miután jobban átgondoltuk, egyértelmű lett számunkra, hogy rossz döntést hoztunk. Ezért ma örömmel jelentem be, hogy a PlayStation Store továbbra is működni fog a PS3 és a PS Vita eszközökön. A PSP kereskedelmét viszont a terveknek megfelelően 2021. július 2-án megszüntetjük.” – Írta Jim Ryan, a Sony Interactive Entertainment elnöke.

A bezárási terveket azzal magyarázta, hogy számtalan dolgot figyelembe véve eredetileg úgy döntöttek, jobb, ha a régi boltok rendszereinek karbantartása helyett inkább az újak fejlesztésére fordítják erőforrásaikat. Viszont látják, hogy mennyire szenvedélyes játékosaik vannak, ezért örömmel jelentette be, hogy ezek a boltok megmaradnak. „Örömmel látom, hogy életben tudjuk tartani a történelmünk egy szeletét a játékosok számára, akik így szabadon élvezhetik azt, miközben továbbra is élvonalbeli új játékvilágokat készíthetünk PS4-re, PS5-re és a következő generációs VR számára.”

A PSP boltja ennek ellenére viszont tényleg eltűnik. Tekintve, hogy a világ egyik legnépszerűbb feltört kézikonzolja, ami a legjobb emulátor megoldásokkal rendelkezik, talán tényleg ez a legkisebb elfogadható veszteség.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap