Meglepetés: Az Intel megvette a Killer gaming hálózati vezérlők fejlesztőjét

A két vállalat közötti együttműködésnek az lett a vége, hogy az Intel felvásárolta a Rivet Networks-öt, ugyanis nagy lehetőséget lát a cég termékeiben.

Meglepetés: Az Intel megvette a Killer gaming hálózati vezérlők fejlesztőjét

A Killer sorozatú Ethernet és WiFi vezérlőiről ismert Rivet Networks elég régóta ápol gyümölcsöző kapcsolatot az Intellel, amelynek eredményeként olyan WiFi kártya is készült az elmúlt időszakban, ami Intel alapokat használ, de a Rivet Networks speciális szoftvere is járt hozzá, illetve Killer néven kerül forgalomba. Ez nem más, mint az Intel AX200-as alapokon nyugvó Killer AX1650-es megoldás, ami a korábbiaknál okosabb, hatékonyabban működő alkalmazást kapott.

Ennek a szoftvernek köszönhetően a vezetékes vagy vezeték nélküli helyi hálózat adatcsomagjait priorizálni lehet, vagyis elsőbbséget kaphatnak azok a csomagok, amelyeknél fontos a minél jobb késleltetés, illetve minél jobb sávszélesség biztosítása – ide tartoznak az online játékok, a streamek, illetve a letöltések is.

Galéria megnyitása Killer 1650X – Az Intel alapokon nyugvó Killer sorozatú WiFi kártya A Rivet Networks ezzel egy időben a Realtek szakembereivel is együttműködést folytatott, így a vezérlők extra forgalomfelismerő és forgalomirányító képességekhez jutottak, a bennük rejlő lehetőségeket pedig számos OEM partner kamatoztatta a noteszgépek és az alaplapok szegmensében – ide tartozik az ASRock, az MSI, a Gigabyte, illetve a Dell is.

Az Intel és a Rivet Networks közötti együttműködés nemrégiben új szintre emelkedett, ugyanis az Intel vonzó felvásárlási célpontnak találta a vállalatot, aminek elég viharos a története, így a Rivet Networks mostantól az Intel Wireless Solutions csapatába tartozik, ám az eddig piacra dobott termékekhez és szolgáltatásokhoz továbbra is jár a szokásos támogatás, így ezen a téren jelentős változásra nem számíthatnak a partnerek, ám kisebb finomhangolásokra sor kerülhet. Arról sajnos nem beszéltek a felek, hogy a felvásárlás kapcsán pontosan mekkora összeg cserélt gazdát, pedig ez is sokakat érdekelne.

A Rivet Networks eredetileg egyébként BigFoot Networks néven indult még 2006 folyamán, amikor piacra került az első Killer sorozatú hálózati vezérlő. A vállalatra 2011 szeptemberében szemet vetett a Qualcom Atheros részlege, majd az érdeklődést felvásárlás követte, így a BigFoot Networks beleolvadt az említett divízióba. Ahogy telt-múlt az idő, egyre világosabbá vált, hogy az Atheros csapat nem jó gazdája a friss szerzeményke, ugyanis nem igazán történtek előrelépések, illetve termékfejlesztés terén is egyhelyben toporgott a csapat. A kedvezőtlen helyzet miatt úgy döntöttek a BigFoot Networks eredeti alapítói és mérnökei, hogy kiválnak és megalakítják a Rivet Networks névre keresztelt vállalkozást, amellyel újjáépítik a Killer márkanevet.

Ez sikerült is, a márkanév népszerűsége egyre növekedett az elmúlt évek során, amire az Intel is felfigyelt. Első körben „csak” együttműködésről volt szó, mostanra azonban a felvásárlásra is sor került, ugyanis nagy reményeket fűz az Intel a Rivet Networks csapathoz, így a Killer sorozatú termékek rövidesen feltűnnek az Intel termékpalettáján, illetve a vállalat különböző termékeinek fedélzetén is. Ezzel együtt persze az OEM partnerek számára is elérhetőek maradnak a Rivet Networks termékek.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap