Meglepetés: a LinkedIn a Microsoft tulajdonába kerülhet

A két cég vezetősége már jóvá is hagyta a lépést, de még a részvényeseknek és a szabályzó szerveknek is igent kell mondaniuk az egyesüléshez.

Meglepetés: a LinkedIn a Microsoft tulajdonába kerülhet

A Microsoft egy meglehetősen érdekes lépésről számolt be, amelynek lényege, hogy az óriásvállalat a LinkedIn felvásárlását tervezi. A sokak által kedvelt és használt, kifejezetten üzlet-központú közösségi weboldal az álláskeresők körében rendkívül népszerű gyűjtőhely, ahol rengeteg állásajánlat közül válogathatnak, plusz más tagokkal ismerkedhetnek meg, de akár üzlet-központú írások publikációjára is van mód.

A LinkedIn felvásárlásáról szóló szándéknyilatkozat már megszületett, sőt, a két fél vezetősége is megállapodott már a részletekben, így a 26,2 milliárd dollárnyi összeget felemésztő akvizícióra már csak a hatóságoknak, illetve a részvényeseknek kell rábólintaniuk. Hogy miért épen most került sor a felvásárlásra? Alighanem azért, mert a LinkedIn korábbi lendülete az elmúlt időszakban elfogyni látszott, így mindenképpen lépnie kellett valamit a vezetésnek, hogy a megtorpanást és a lassú népszerűség-csökkenést kezelni lehessen. Pont ez lehetett az oka annak, hogy a Microsoft ajánlatát megfontolták, majd el is fogadták, igaz, az egyelőre még nem derült ki, hogy a Microsoftnak pontosan mik a tervei az új szerzeménnyel. Most még csak annyi biztos, hogy a LinkedIn ügyvezető igazgatója, Jeff Weiner mindenképpen a jelenlegi pozíciójában marad, viszont Satya Nadella személyében felettese is lesz, akinek jelentéseket kell készítenie. A LinkedIn márkanév szintén megmarad, de a továbbiakban a Microsoft Productivity and Busniess Processes üzletágát erősíti majd.

A LinkedIn jelenleg több, mint 433 millió regisztrált tagot tudhat maga mögött, de a havi szinten aktív tagok száma csak alig több, mint 105 millió. A szolgáltatás mobilról és asztali eszközről egyaránt elérhető, ám a megtekintések többsége, pontosabban mintegy 60%-uk mobilról érkezik, ami a Microsoft számára jó hír, hisz a cég a mobilszegmensben amúgy nem valami erős – az új szerzemény ezen segíthet. Beszédes adat az is, hogy a LinkedIn virtuális hasábjain jelenleg több, mint 7 millió állásajánlat közül válogathatnak mindazok, akiknek elegük lett jelenlegi munkahelyükből, vagy csak egyszerűen új kihívás után néznének.

A LinkedIn jövőjének alakulása tehát még nem teljesen világos, az viszont erősen valószínű, hogy az új szerzemény több Microsoft szolgáltatásba is beágyazódik majd. A LinkedInben rejlő lehetőségeket a Cortana, a Skype és az Office 365 is kamatoztatni tudja – például megtekinthető lenne az egyes kapcsolataink rövid „önéletrajza”, de egy-egy projekthez akár megfelelő szakembert is ajánlhatna a rendszer attól függően, milyen munkáról van szó.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward