Megjött az Android októberi javításcsomagja

Megjött az Android októberi javításcsomagja

Ezúttal sem múlhat el hónap biztonsági javítások nélkül, a Google elindította a Pixel és a még támogatott Nexus modellekre az októberi frissítést, és ezzel egyidejűleg már az Essential is elkezdte ezt terjeszteni az egyetlen okostelefonjára, az Essential Phone PH-1-re.

Az új biztonsági csomagnak kettő kiadása van, az egyik a 2018-10-01 jelölésű, a másik pedig a 2018-10-05 címkével illetett. Az előbbi összesen 23 biztonsági hiányosságot küszöböl ki, az utóbbi pedig mindössze hármat. Ezúttal szinte csak magas és kritikus javításokról beszélhetünk, egyetlen olyan probléma szerepel a lajstromban, ami alacsonyabb szintű volt. A biztonsági rések egy jelentős része a médiás keretrendszerhez tartozott, és olyan sebezhetőségek is szép számmal akadtak, amelyek távoli támadás esetén voltak kihasználhatóak, és módosított fájlokon keresztül tetszőleges kód futtatására biztosítottak lehetőséget. Szerencsére a Google elmondása alapján senki nem élt vissza ezekkel a gyenge pontokkal.

Ahogy ahhoz mostanra már hozzászokhattunk, funkcionális módosítások is kerültek a rendszeres biztonsági frissítésbe. A védelemmel ellátott multimédiás fájlok kezelése során jobb teljesítményt fog nyújtani a Pixel 2 és a Pixel 2 XL, de ugyanezeknél a készülékeknél stabilabban működik majd az Android Auto szolgáltatás is. A Pixel és Pixel XL mobiloknál pedig a gyorstöltés viselkedésének tekintetében lehet majd javulást megfigyelni. Minden eszközt érintő fejlesztés, hogy a Térképpel való navigálás közben a híváskijelzés változik.

Galéria megnyitása
Google Pixel XL

Remélhetőleg minél több gyártó fogja használatba venni az okosttelefonjain és táblagépein a Google aktuális biztonsági frissítését. Mások mellett Nokia és a Samsung például borítékolhatóan követi majd az Essential és a Pixelek példáját, ezek a vállalatok ugyanis általában nem hanyagolják a rendszeres biztonsági frissítések terjesztését.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap