Megjött a SteelSeries rezgős, OLED kijelzővel ellátott egere

Az új egeret jobbkezeseknek készítették, és olyan felszereltséggel, amilyenre eddig nem igazán volt példa.

Megjött a SteelSeries rezgős, OLED kijelzővel ellátott egere

A SteelSeries Rival 700-as gamer egere, amely a csúcskategóriás termékek piacán próbálhat szerencsét, elsőként az idei CES alkalmával, még január elején tűnt fel, különleges tulajdonságai miatt pedig óriási érdeklődés övezte. Az újdonságról azóta nem igazán érkezett újabb hír egészen máig, ma ugyanis végre hivatalosan is piacra került, így minden fontos információ napvilágot látott vele kapcsolatban – természetesen már az ára sem rejtély.

A Rival 700 jobbkezesek számára készült, igényes dizájnnal rendelkezik és sok-sok extrát tartalmaz. Egyrészt ott van a kivehető PixArt PMW3360-as optikai szenzor, amelynek érzékenysége 100 CPI-től egészen 16 000 CPI-ig állítható, teljesítményére pedig jellemző, hogy akár 50 G-s gyorsulást, illetve másodpercenként 762 centiméternyi mozgást is képes lekövetni – mindezt hardveres gyorsítás nélkül, 1:1 pontossággal tudja. Hasonlóan érdekes az egér bal oldalának elejére pozícionált OLED kijelző, ami 10 Hz-es képfrissítési rátával dolgozik. Akár GIF animáció is futhat rajta, ha a felhasználó épp azt szeretné.

Az RGB LED alapú világítással ellátott egér összesen hét darab programozható gombot kapott, amelyek alatt 30 millió kattintást is kibíró kapcsolók lapulnak. A jobb és bal egérgomb még külön erősítést is kapott a maximális strapabíróság érdekében. Az 1000 Hz-es polling rátával dolgozó egér fedélzeti memóriával érkezik, testreszabása pedig a SteelSeries Engine 3 szoftveren keresztül történhet.

A tenyerünk alá pozícionált felső borítás különböző textúrájú példányokra cserélhető, alatta pedig rezgőmotort is elhelyeztek, ami különböző, a felhasználó által beállított események alkalmával rezgést, vagy előre meghatározott rezgésmintát produkálhat, így a játékélmény új szintre emelkedhet. Az egér hátulján található névtábla helyére igény szerint saját, 3D nyomtatóval készített darab is felpattintható.

A 124,85 milliméter hosszú, 68,46 milliméter széles és 41,97 milliméter magas egér 135 grammot nyom a mérlegen, az adott rendszerhez pedig USB kábelen keresztül csatlakozik. A csomag gyárilag egy 1 méteres, illetve egy 2 méteres szőtt kábelt tartalmaz.

A SteelSeries Rival 700 rövidesen szélesebb körben is elérhetővé válik kereskedelmi forgalomban, listaára pedig 99,99 dollár lesz.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward