Megjött a BF4 AMD Mantle patch

Itt az új tapasz, és a DICE pedig már teszteredményeket is közölt...

Megjött a BF4 AMD Mantle patch

A DICE kiadta a nagysikerű Battlefield sorozat döcögősen indult negyedik részéhez az AMD Mantle API-t támogató tapaszt. A játék egyébként kezdi összeszedni magát, szóval ha startkor félretettétek, érdemes lehet visszanézni. Még mindig nem ártana, ha beállítanának pár plusz szervert, de már egészen játszható a játék.

Visszatérve a Mantle-re, a grafikus API használata akár 45%-os teljesítménybeli javulást is hozhat a CPU igényes részeknél. Ezek után el lehet képzelni a növekedést a GPU-t izzasztó esetekben. Az új API használatához persze fel kell rakni az új Catalystot is az AMD oldaláról. Az első nyilvános kiadás, amiben benne lesz a Mantle, a 14.1 beta, ami várhatóan még a héten kijön.

A DICE természetesen alaposan letesztelte a játékot az új API-val, és ami még jobb, közzé is tette az eredményeket, hogy lássuk mennyi a különbség a DirectX 11.1-el összevetve. Három teszt szcenárióval vezették fel a dolgot, ezek a belépő szint, az általános és a játékrajongó. A belépő szintbe egy AMD A10-7850K APU tartozik, a maga integrált Radeon R7 200 szériás GPU-jával (512 stream processzor, 720 MHz GPU órajel). Egy GPU/CPU limites résznél, 1280x720-as felbontás mellett a DICE 14%-os frame-rate növekedést tapasztalt.

Az általános ("mainstream") tesztnél a környezetet egy AMD FX-8350 adja, mely nagyjából egy Core i5-3570K CPU teljesítményét hozza. A grafikus megjelenítésért közben egy Radeon HD 7970 felel, a játék 1920x1080-as felbontásban fut, 1xMSAA és Ultra beállítások mellett. A DICE úgy találta, hogy így 26%-ot is nyerhetünk az új API-val. Végül pedig jöjjenek a csúcsgépes tesztek. Itt egy Core i7-3960X CPU állt csatasorba, két Crossfire-be kötött Radeon R9 290X-szel. A felbontás ismét 1920 x 1080, a beállítások Ultrán, csak itt már 4x MSAA-t is megengedtek maguknak. Az eredmény áll leejtős lett, 58 azaz ötvennyolc százalékos javulás! Még ha a DICE tévedett is valamennyit az AMD javára, akkor is figyelemre méltó ez a szám.

Alig várjuk, hogy mi is tehessünk vele egy próbát...

Galéria megnyitása grid_on

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward