Shop menü

MEGJELENTEK A QUALCOMM ÚJ GENERÁCIÓS AUDIÓ CHIPJEI

A Snapdragon Sound platform részét képező S3 és S5 lapkák immerzív élményt igyekeznek majd biztosítani a hallgatóságnak.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Megjelentek a Qualcomm új generációs audió chipjei

A Qualcomm a mobilchipek mellett számos más fejlesztéssel is szolgál, és az elmúlt években szorgosan építette a Snapdragon Sound platformot. Ez nagyon sok hangtechnikával kapcsolatos megoldást fog össze, és lényeges tagja a szériának a Qualcomm S lapkacsalád, melynek most kettő új tagja bukkant fel.

Az év első felében, a Mobil Világkongresszus keretei között jelentette be a chipdizájner a Qualcomm S5 és S3 lapkákat a különböző audió eszközök számára, most pedig máris itt a generációváltás. Hiszen ezúttal már az S3 Gen 2, valamint az S5 Gen 2 érkezéséről adhatunk hírt. A cég elmondása alapján ezek az eddigi legjobb és legfejlettebb Bluetooth audio platformok a kínálatában. Az újdonságok tálcán kínálják majd a Snapdragon Sound technológiát a különböző viselhető kiegészítők, hangszórók számára.

Galéria megnyitása

A friss audió chipek révén biztosítható lesz az eddigieknél hatékonyabb fejkövetés, amivel a térhangzást lehet még izgalmasabbá tenni. Itt a térben úgy lesznek a hangok leképezve, hogy amikor a felhasználó mozgatni a fejét, akkor is változatlan irányból fognak érkezni a hangok. Tehát körül lehet majd nézni a térhangzásban, ami magával ragadóbbá tudja tenni például a filmes élményt, de aki arra vágyik, még a zenehallgatásnál is bevetheti, koncertfelvételeknél mindenképpen érdekes lehet.

Galéria megnyitása

Rágyúrt a Qualcomm az alacsonyabb késleltetési érték elérésére is, ami a játékosok szemében teheti majd vonzóbbá azokat a fej- vagy fülhallgatókat, amik az S5 Gen 2 vagy S3 Gen 2 chipeket veszik használatba. Állítólag elérhető lesz akár a 48 milliszekundum is, ami vezeték nélküli összeköttetés esetén szinte példátlan. A 100 ms alá már több megoldás is képes bejutni, de az 50 ms átlépése egy lényegesen nagyobb kihívást jelentő cél volt a vállalat számára.

Galéria megnyitása

Bevezetésre kerül itt a harmadik generációs Qualcomm adaptív, aktív zajszűrési rendszer, mely értelemszerűen még hatékonyabb zajvédelmet ígér. Több frekvenciatartományban és kisebb késleltetés mellett tudja majd felszámolni a zavaró hangokat az audió chip. És azt is tudja már, hogy a beszédhangot felismeri, automatikusan leáll abban a pillanatban, amikor valakivel szeretne beszélgetni az ember, nem kell az ANC leállításával babrálni.

Galéria megnyitása

A Qualcomm direkt optimalizálta a termékeket a Snapdragon 8 Gen 2 rendszerchippel történő kommunikációra. Szóval azok a fülesek, fejhallgatók, akár még jobb élményt nyújthatnak a jövőben forgalomba kerülő új zászlóshajókkal.

Végül azt is fontos hozzátenni, hogy a Qualcomm ráfeküst arra, hogy a Bluetooth LE Audio kiterjesztésből kihozza a lehető legtöbbet. Továbbra is nagyon alacsony energiafelhasználás mellett, de magasabb hangminőséget lesz képes biztosítani, mint eddig bármilyen LE Audio kompatibilis lapka.

Galéria megnyitása

A Qualcomm S3 Gen 2 és S5 Gen 2 chipek 2023 második felében kerülnek majd a boltok polcaira kész termékek formájába. Vezeték nélküli hangszórókban, fülhallgatókban és fejhallgatókban egyaránt megtalálható lesz, és elsődlegesen a prémium termékek épülnek majd rá.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére