Megjelent az AverMedia két videó bemenettel ellátott felvevőkártyája

Az újdonság érkezésére az elmúlt napokban felbukkant ízelítő videó alapján már lehetett számítani.

Megjelent az AverMedia két videó bemenettel ellátott felvevőkártyája

Az AverMedia a napokban publikált egy sejtelmes videót, amelyen a vállalat következő generációs felvevőkártyája pózolt. Akkoriban még nem derült ki, hogy pontosan mire számíthatunk a termékkel kapcsolatban, valamint várható nevét is homály fedte, ám ma végre kiderült, miről is van szó.

Galéria megnyitása Kategóriáján belül világelső a Live Game DUO Az új felvevőkártya, amit kifejezetten a tartalomkészítők számára fejlesztettek ki, elsőként kínál két darab HDMI videó bemenetet kategóriáján belül. A két videó bemenettel ellátott Live Gamer DUO egyik, HDMI 2.0-s szabvány köré épülő portjára akár 4K-s felbontású, 60 Hz-es képfrissítési rendelkező tartalom is kerülhet, ami ráadásul akár HDR10-es is lehet. Full HD felbontás esetén 240 Hz/FPS a felső limit.

A második, HDMI 1.4-es szabványra támaszkodó port már „csak” Full HD felbontást és 60 Hz-es képfrissítési rátát támogat, ezt elsősorban DSLR kamerákhoz, illetve egyéb olyan kamerákhoz ajánlja a vállalat, amelyek a streamer vagy a tartalomkészítő arcát veszik. Utóbbi porthoz nincs pass-through támogatás, míg az előbb említetthez van, valamint 5.1 és 7.1 csatornás audió támogatás is jár hozzá. Az egyetlen kimeneti HDMI port természetesen 2.0-s szabványú.

Az AverMedia kártyája a fedélzeti vezérlők segítségével önállóan elvégzi a leskálázással, a képkockaráta-konverzióval és a tonemappinggel járó feladatokat. A H.264 és H.265 kódolással járó feladatokat a GPU végzi, míg az audió kodeket az operációs rendszer biztosítja. A termék használatához 64-bites Windows 10 operációs rendszerre, legalább Intel i5-6000-es vagy AMD Ryzen 5 1600-as sorozatú processzorra, valamint legalább 8 GB-nyi DDR4-2400 MHz-es fedélzeti memóriára van szükség, míg videokártyából legalább Nvidia GeForce GTX 1050-es, illetve legalább AMD Radeon R7 560-as modell szükségeltetik.

Ha 1080p60 HDR tartalomban gondolkodunk, Radeon RX5500 XT, vagy ennél gyorsabb videokártya legyen a rendszerben – ajánlja az AverMedia hivatalos weboldala. Maga a kártya egyébként PCI Express x4-es csatolófelületet használ és mindössze 209 grammot nyom a mérlegen.  A termék 140 milliméter hosszú, 125 milliméter széles és 22 milliméter magas, vagyis egy slotnyi helyen kényelmesen elfér.

Mivel a termék elsősorban a játékosokat veszi célba, az RGB LED alapú világítás sem hiányozhat róla. Az AverMedia Live Gamer DUO már elérhető kereskedelmi forgalomban, listaára 249,99 dollár.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap