Megérkeztek az Intel Xeon-W1200-as sorozatú munkaállomás-processzorai

Az új modellekkel kapcsolatban szinte minden információ napvilágot látott a hivatalos rajt alkalmával, ám a W480-as lapkakészletről egyelőre nem sok minden derült ki.

Megérkeztek az Intel Xeon-W1200-as sorozatú munkaállomás-processzorai

Ahogy az a szivárgások alapjánj várható volt, az Intel bemutatta a Comet Lake alapú munkaállomás-processzorokat, amelyek a W-1200-as sorozatot erősítik. Az újdonságok lényegében nagyon hasonlítanak a 10. generációs Intel Core processzorokra, ám a konzumer vonalra érkező termékekkel ellentétben DDR4-2933 MHz-es ECC memóriatámogatással érkeznek, a maximálisan kezelhető rendszermemória kapacitása azonban ugyanúgy 128 GB.

Galéria megnyitása

Fontos leszögezni, hogy ezek a munkaállomás-processzorok nem működnek majd a Z490-es alaplapokban, hiába illeszkednek ugyanabba a processzorfoglaltba, ugyanis mindenképpen munkaállomásokra szabott W480-as alaplapokra lesz szükség hozzájuk. Az új modellekhez vPro és Intel Hardware Shield támogatást egyaránt kapunk.

A kínálat csúcsán elhelyezkedő W-1290P lényegében a Core i9-10900K munkaállomásokba szánt megfelelője, amely nem rendelkezik tuning-képességekkel. Az iGPU szerepét egy „P” jelöléssel kiegészített 630-as iGPU tölti be, ami rendelkezik ECC támogatással és támogatja a professzionális alkalmazások használatát.

Galéria megnyitása

Érdekesség viszont, hogy a konzumer sorozatú processzorokra épülő munkaállomás processzorok eddig a Ceon E családot erősítik, ám ez a jelek szerint most a Xeon W sorozattá alakul át, az pedig egyelőre rejtély, mi lesz a sorsa a jövőben a Xeon E családnak. Az E2200-as modellek tavaly még a 9. generációs Intel Core sorozatú processzorok alapjaira építkeztek.

A gyártó egyelőre az sem árulta el, milyen főbb tulajdonságokkal rendelkeznek majd a W480-as lapkakészlettel ellátott alaplapok, valamint a partnerek sem adtak tájékoztatást velük kapcsolatban, így könnyen lehet, hogy ezeket az információkat még ebben a hónapban, de csak kicsit később kaphatjuk meg. Ezzel együtt az új processzorok várható árazásáról sem hullott le azonnal a lepel, ám az Intel adatbázisából később erre az adatsorra is fény derült.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap