Megérkeztek a hivatalos Core i7-es tesztek

A mai nappal végre zöld utat adott az Intel a tesztelőknek, így a Core i7-es processzorokról elkészített hivatalos cikkek végre megjelenhettek. Néhány nagy külföldi weboldal cikkeinek forráshivatkozásait gyűjtöttük össze, de remélhetőleg hamarosan nálunk is olvasható lesz az Intel újdonságairól szóló részletes cikk.

Megérkeztek a hivatalos Core i7-es tesztek

A mai nappal végre zöld utat adott az Intel a tesztelőknek, így a Core i7-es processzorokról elkészített hivatalos cikkek végre megjelenhettek. Néhány nagy külföldi weboldal cikkeinek hivatkozásait gyűjtöttük össze, de remélhetőleg hamarosan nálunk is olvasható lesz az Intel újdonságairól szóló részletes cikk.

Az új processzorok és az X58-as lapkakészlettel felszerelt alaplapok hivatalosan két héten belül indulhatnak hódító útjukra, de arról, hogy a termékektől pontosan milyen teljesítményt várhatunk, már most vannak információk. A megjelenés napján a Core i7-es processzorok kínálatában a 2,66 GHz-es 920-as, a 2,93 GHz-es 940-es és a 3,2 GHz-es órajelen üzemelő 965 Extreme Edition foglal majd helyet.

A cikk végén szereplő forráshivatkozásokon található cikkek elolvasása után úgy tűnik, hogy a Core i7-es termékcsalád tagjai azonos órajelen egyértelműen gyorsabbak a 45 nm-es csíkszélességgel készülő Core 2 Quad processzoroknál. A teljesítménynövekedés nem minden alkalmazásban jelentkezik, azonban van ahol egész látványos. Egy biztos: aki ilyen rendszerben gondolkodik, jó, ha szélesre nyitja a pénztárcáját, ugyanis az LGA 1366-os foglalattal rendelkező X58-as alaplapok, a Core i7-es processzorok és a háromcsatornás memória csomagok nem éppen az átlagfelhasználókat célozzák meg, ez persze árukban is tükröződik.

Az eddig megjelent cikkek (az idő múlásával minden oldal előrukkol saját tesztjével):

@ TweakTown

@ Guru3D

@ Techgage

@ Legion Hardware

@ AnandTech

@ Benchmark Reviews

@ HotHardware

@ PC Perspective

@ TechSpot

@ Neoseeker

@ t-break

@ OCAU

@ hardCOREware

@ ExtremeTech

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward