Shop menü

MEGÉRKEZETT EURÓPÁBA AZ OPPO RENO8 SZÉRIA

Kiderült, mennyibe kerülnek a mobilok az öreg kontinensen, és más termékek európai forgalmazására is kitért az Oppo.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Megérkezett Európába az Oppo Reno8 széria

A Reno termékcsaládnak fontos szerepe van az Oppo európai terjeszkedésében, és a vállalat az IFA alkalmával arról beszélt, hogy hamarosan elérhető lesz felénk a Reno8 széria, ami nem is olyan régen mutatkozott be. Az okostelefonok mellett pedig új viselhető kiegészítő és táblagép is jön a kínálatba.

Az Oppo már felkerült a térképre Európában, de azért még eléggé kicsi a piaci részesedése, bőven van hova növelni az eladási számokat. A vállalat a OnePlus gondozása mellett igyekszik erősíteni a kontinensünkön. Most pedig azt lehet látni, hogy talán ambiciózusabban próbálkozik majd, a vállalat mint eddig. Korábban a Reno sorozat tagjait meglehetősen nagy késéssel hozta el a nyugatra, ezúttal azonban máris itt a Reno8 széria, ami július második felében debütált Ázsiában.

A vállalat a Reno8 és a Reno8 Pro mellett, a Reno8 Lite modellt is előhúzta a kalapból, ami egy kicsit korábban, még júniusban született. A Reno8 ajánlott fogyasztói ára a 8 GB-nyi rendszermemóriát és a 256 GB tárhelyet biztosító konfigurációban 600 euró lesz, a Reno8 Pro pedig teljesen ugyanilyen kivitelben, szóval 8/256 GB-tal szerelve 800 euróért cserébe vásárolható majd meg. Az Egyesült Királyságban ezek 420 és 600 fontot kóstálnak majd, és a Reno8 Lite pedig a szigetországban 320 fontos áron debütál.

Nem olcsók az eszközök, és igazából nem is az ár-érték arányukról lesznek híresek, azt meg kell hagyni. Viszont a teljesítményük az áraikhoz képest jól fog alakulni, és remek látvánnyal tudnak szolgálni az AMOLED kijelzőik révén, de a kamerákat tekintve például harmatosak. A Reno8 Lite és a Reno8 nagyjából 6,4 colos lesz, Full HD+ felbontással, és a Reno8 már 90 Hz támogatást és Gorilla Glass 5 üveget is nyújt. A Reno8 Pro ezek mellett 6,7 hüvelykes lett és már 120 Hz-es panelt nyújt, de továbbra is Full HD+ felbontással.

A készülékek a ColorOS 12 grafikus felhasználói felületet hozzák el a vásárlóknak, és nagyon kecses kialakítással szolgálnak. Mindegyik telefon 7,3 és 7,7 milliméter között van a vastagságát tekintve, a tömegük pedig 173 és 183 gramm között alakul, a Reno8 Pro a legnehezebb, de még ez is messze átlag alatt van a súlyát tekintve. A Reno8 és 8 Pro már hátra is Gorilla Glass 5 üveget kapott, és a Reno8 Pro a műanyag keret helyett, alumíniumba lett foglalva.

A Reno8 és 8 Pro páros ugyanazt a kamerarendszert használja. Rendelkeznek a készülékek egy 32 megapixeles előlapi képalkotóval, a hátukra pedig egy háromkamerás modul került. Ebben van egy 50 MPixeles főkamera, egy 8 megapixeles ultraszéles látószögű egység, valamint egy 2 MPixeles megoldás makrózásra. A Reno8 Lite már csak 16 megapixele szelfik készítésére képes, és bár itt is három optika sorakozik a hátlapon, nem kell sokat várni a képalkotást tekintve. A 64 megapixeles főkamera mellé csak kettő 2 MPixeles társ került, az egyik makrózásra, a másik pedig a portrémód támogatására.

Az Oppo a legszerényebb Reno8 modellt ezek közül a Snapdragon 695 rendszerchippel látta el, a Reno8 a MediaTek Dimensity 1300 lapkát kapta meg, a Reno8 Pro pedig már az egészen új Dimensity 8100-Max chipet használja, így az már lényegében felsőkategóriás teljesítményre képes. Érdekessége a szériának, hogy egytől egyig 4500 milliamperes akkumulátornak adnak otthont. Tölteni azonban már nem egyformán fognak, mivel a Reno8 Lite csak 33 wattot támogat a 80 wattal táplálható társai árnyékában.

A mobilok mellett az Oppo Pad Air táblagép is érkezik Európába. A 10,4 hüvelykes megjelenítővel rendelkező készülék a Qualcomm Snapdragon 680 rendszerchipet használja, a középkategóriában igyekszik helytállni. Ez a készüléket 4/128 GB és 4/64 GB-os kivitelben is forgalmazzák majd az öreg kontinensen, az ára pedig 350 és 300 euró lesz a különböző konfigurációknak.

Jön még az Oppo Enco X2 vezeték nélküli fülhallgató is, ami 200 eurós áron kelleti majd a bájait. Ez a viselhető kiegészítő azonban ingyen is megszerezhető, ugyanis induló promócióban ajándékba jár azoknak, akik elsők között vásárolnak Reno8 vagy Reno8 Pro modellt maguknak.

Ezen felül pedig jön még az Oppo Band 2 is, ami egy vékony kialakítású fitnesz eszköz 1,57 hüvelykes megjelenítővel. Az okosórák és a karperecek között áll valahol félúton, és a kéthetes üzemidejével a legtöbb felhasználó igényeit képes lesz kielégíteni a mindössze 70 eurós vételára mellett.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére