Shop menü

MEGÉRKEZETT EURÓPÁBA A GOOGLE GEMINI ALKALMAZÁS

A hazai felhasználók is telepíthetik az okostelefonos alkalmazást, nem kell már a webhelyet látogatni a mobilokon.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Megérkezett Európába a Google Gemini alkalmazás

A Google februárban jelentette be, hogy átkereszteli a Bardot, és a továbbiakban már Gemini néven fog futni a mesterséges intelligencia szolgáltatása, és a mögötte álló nagy nyelvi modell is. Ezzel együtt a keresőóriás azt is bejelentette, hogy elkészült a dedikált alkalmazás, ezt azonban csak regionális korlátozás mellett vezette be.

Globálisan sok helyen elérhető lett a Gemini applikáció, amin keresztül a chatbotot közvetlenül lehet használni. Azonban Európát ez a program elég nagy ívben elkerülte, ami abból a szempontból nem meglepő, hogy az EU-ban van érvényben az egyik legnagyobb szigort gyakorló szabályozás az ilyen fejlesztéseket illetően. Lényegében nincs olyan generatív MI app, aminek ne késett volna az európai bevezetése. Mostanra viszont a jelek szerint minden akadály elhárult.

Megérkezett az Európai Unió országiba a Google Gemini alkalmazás, a magyar felhasználók is telepíthetik a klienst.

Azt hozzá kell tenni, hogy egyelőre kizárólag Android támogatásról beszélhetünk, nincs még iOS támogatásról, de arról sincs szó, hogy ettől teljesen elzárkózna a Google. Az Apple platformján nehéz megoldani több funkciót is, és valószínűleg lesznek olyan lehetőségek, amik ott nem fognak menni, de már dolgoznak a fejlesztők a platform támogatásán. Ha minden jól megy, akkor néhány héten belül már lesz iOS-re szabott Gemini is, és az már akár az EU-ban is azonnal elérhetővé válhat.

Galéria megnyitása

A Play Áruházon keresztül szerezhető be biztonságosan a Gemini, és mindenkinek ingyenesen biztosítja az elérését a Google, éppen ezért nem is ajánlott alternatív források után kutatni. A chatbotra elő is lehet fizetni, ami több előnnyel is jár, de ez az alkalmazás beszerzésétől független. A vállalat arra is igyekszik minél több embert ösztönözni, hogy fizessenek be a Gemini Advanced opcióra, amit egy akció részeként sokak számára most ingyenes próbaidőszakkal biztosít.

Havi 8790 forintért cserébe tudnak a magyar felhasználók befizetni a prémium chatbotra, de azt is hozzá kell tenni, hogy ez már számos más előnnyel is együtt jár a Google ökoszisztémáján belül. A Google One AI Premium csomaggal együtt lehet hozzáférni a Gemini Advancedhez, ami már akár 1 millió tokenes kontextusablakot is biztosít. Ezen felül 2 TB-nyi online tárhelyet is garantál az érintettek számára a vállalat, és a Google Fotók is kihasználható ilyen formában, akár az MI képszerkesztő eszközöket is igénybe lehet venni.

Galéria megnyitása

A Gemini multimodális működésre képes, lehetőséget nyújt már fotók, hanganyagok feltöltésére is a dedikált alkalmazásban. A különböző tartalmakat vegyesen képes kezelni, így a nyaralás során egy szép épületet lefényképezve megkérhető arra, hogy azonosítsa a helyet és meséljen is róla. A Google már azon dolgozik, hogy az eddigi Assistant szolgáltatás teljesen lecserélje a Geminire. Az Androidon belül már beállítható, hogy a Gemini töltse be az elsődleges digitális segítő szerepét.  

A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően a Gemini egyre többet tud nyújtani az emberek számára, és a mobiltelefonos alkalmazás révén közvetlenebb eléréssel lehet már igénybe venni a továbbiakban, ami segíteni fogja a terjedését. Hamarosan már új nyelvi modellre fog átállni a Google, és ez is javítani fogja a szolgáltatás által nyújtott élményt.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére