Megérkezett a Sony Vaio M

Mától hivatalosan is kapható a Sony olcsó, újgenerációs Intel Atom platformra épülő netbookja, melyről minden hiányzó információt megtudtunk.

Megérkezett a Sony Vaio M

Alig két hete számoltunk be róla, hogy a Sony új netbookot tervez piacra dobni, amely a Vaio M szériába tartozik majd. Akkor a specifikáción kívül semmi egyebet nem tudhattunk meg a gépről, ám a mai hivatalos bejelentésnek köszönhetően minden apró részlet nyilvánossá vált.

Az Intel Pinetrail platformjára épülő gép 10,1”-os, LED-es háttérvilágítású, 1024x600-as felbontással rendelkező kijelzőt kapott. Az Atom N450-es processzor mellett 1 GB DDR2-667-es memóriát és a processzorba épített Intel GMA 3150-es videokártyát találjuk. Operációs rendszerként a Windows 7 Starter változata szerepel a listán, és most már tudjuk, hogy alapkiépítés szerint hatcellás telep jár majd a géphez, amellyel 1,4 kg-ot nyom a mérlegen. A Bluetooth mellett 802.11n szabványt is támogató vezeték nélküli hálózatot is kapunk, az összesen három darab USB port pedig jobb oldalon helyezkedik el. A memóriakártya-olvasó a céghez kötődő Memory Stick-en kívül SD kártyákat is kezel.

A fekete és fehér színben pompázó masinák kivételesen nem a cég védjegyévé vált „chiclet” kialakítású billentyűzetet, hanem egy megszokott, szorosan egymás melletti gombokból épülő klaviatúrát kaptak. A gyártó természetesen igyekszik tartani a lépést a többiekkel, így a készüléken előtelepítve megtaláljuk a VAIO Gate, MusicStation, PMB VAIO Edition, VAIO Media Plus, VAIO Care, VAIO Transfer Support, VAIO Update és VAIO Smart Network alkalmazásokat.

A hangzásért egy kisméretű sztereó hangszórópár felel, a mindennapos kommunikáció pedig az egyetlen forrásból táplálkozó mikrofonon és a kávába épített webkamerán keresztül lehetséges. A 250 GB-os merevlemezzel szerelt Sony VAIO M11M1E Angliában már megvásárolható 300 fontos áron, amely 90-100 ezer forint körüli hazai árcédulát sejtet. Ha a Sony legújabb kisgépe valóban megáll 100 ezer forint alatt, akkor sikerrel szállhat szembe a többi nagy cég portékájával.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward