Másolás pendrive-ok között PC nélkül, új autós pendrive-ok

Egy érdekes koncepcióról és néhány új, kifejezetten autóba szánt pendrive-ról is lehull a lepel.

Másolás pendrive-ok között PC nélkül, új autós pendrive-ok

Adatmásolás pendrive-ról pendrive-ra, PC alkalmazása nélkül?

Az elmúlt hetek folyamán egy érdekes koncepció látott napvilágot, amely lehetővé teszi, hogy közvetlenül másoljunk adatokat egyik pendrive-ról a másikra, méghozzá úgy, hogy ehhez PC alkalmazására egyáltalán nincs szükség. Az ötlet megvalósításához olyan pendrive-ok készülhetnek, amelyek apró kijelzővel és beépített, USB porton keresztül tölthető akkumulátorral rendelkeznek, így a pendrve-on tárolt fájlok között akkor is egyszerűen lehet tallózni, ha az eszköz nem csatlakozik PC-hez. A tallózást, valamint a különböző funkciók elérését érintőkijelzővel és gomb alapú menüvel egyaránt meg lehetne oldani – utóbbival ugyan nem túl látványos, de kétségkívül olcsóbb eszközök gyárthatóak.

Az U Transfer típusú pendrive-ok két USB csatlakozóval rendelkeznek: az egyikkel a PC-hez vagy egy másik pendrive-hoz csatlakoznak, míg a másikkal UTransfer típusú pendrive-okat fogadnak. A kérdés már csak az, hogy mennyibe kerülnek majd ezek a pendrive-ok, ha egyszer forgalomba kerülnek.

[bold]Strontium pendrive-ok autós használatra

[/bold]

A különböző vállaltok kínálatában már eddig is találkozhattunk olyan hordozható adattárolókkal, amelyeket az adott cég kifejezetten autós használatra készített. Ezen termékek köre most egy újabb gyártó pendrive-jaival bővül, ugyanis a Strontium bemutatta legfrissebb, autóba szánt hordozható adattárolóit.

Az Auto USB névre keresztelt pendrive-ok 35 x 17,4 x 6,9 milliméteres mérettel rendelkeznek, tömegük pedig mindössze 3 gramm. A 4 GB-os, 8 GB-os és 16 GB-os változatokban forgalomba kerülő újdonságok műanyag házzal érkeznek és rendkívül jól tűrik a szélsőséges hőmérsékleteket, illetve a rázkódást. A gyártó állítása szerint a termékek olvasási sebessége 25 MB/s-ról, írási sebességük pedig 5 MB/s-ról indul. A gyári és utólag beépített audió rendszerekkel egyaránt kompatibilis pendrive-ok csatlakozója minimum 50 000 csatlakoztatást bír ki, az adattárolók várható élettartama pedig 500 000 és 1 500 000 üzemóra között helyezkedik el.

A Windows, Mac OS X és Linux rendszerekkel egyaránt kompatibilis termékek még a Windows Vista Ready Boost funkcióját is támogatják. Az Auto USB pendrive-ok a hírek szerint online áruházakban, a főbb viszonteladók kínálatában és üzemanyagtöltő állomásokon egyaránt kaphatóak lesznek, igaz, arról nem szól a fáma, hogy az egyes, kék és fekete színekben elérhető modellek pontosan mennyibe kerülnek majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward