Márciusban vagy áprilisban jönnek az Ivy Bridge CPU-k

A korábbi információk alapján már egy ideje tudható, hogy az Intel az idei év végén megkezdi 22 nm-es csíkszélességgel készülő IVY Bridge processzorainak gyártását. A korábbi információk még arról szóltak, hogy az LGA-1155-ös Sandy Bridge processzorok utódjául szolgáló Ivy Bridge központi egységek a következő év elején debütálnak, ám a friss értesülések szerint mégsem így lesz: az újdonságok majd csak valamikor márciusban vagy áprilisban kerülnek forgalomba.

Márciusban vagy áprilisban jönnek az Ivy Bridge CPU-k

A korábbi információk alapján már egy ideje tudható, hogy az Intel az idei év végén megkezdi 22 nm-es csíkszélességgel készülő Ivy Bridge processzorainak gyártását. A korábbi információk még arról szóltak, hogy az LGA-1155-ös Sandy Bridge processzorok utódjául szolgáló Ivy Bridge központi egységek - amelyek ugyancsak LGA-1155-ös tokozással érkeznek - a következő év elején debütálnak, ám a friss értesülések szerint mégsem így lesz: az újdonságok év eleje helyett majd csak valamikor márciusban vagy áprilisban kerülnek forgalomba.

A következő év első negyedévének végén, illetve második negyedévének elején esedékes rajtra az Intel már megfelelő mennyiségű processzort tartalmazó raktárkészlettel készül, így a termékek elegendő mennyiségben, fennakadás nélkül elérhetőek lesznek, remélhetőleg a hozzájuk tartozó friss alaplapokkal együtt. Az LGA-1155-ös tokozással rendelkező Ivy Bridge processzorok használhatóak lesznek a hatos sorozatú, jelenleg is forgalomban lévő alaplapokkal is, de persze csak akkor, ha az adott alaplap gyártója biztosít majd az adott alaplaphoz BIOS frissítést. Az új processzorokhoz egyébként új, hetes sorozatú lapkakészleteket is piacra dob az Intel, amelyek között átlagfelhasználóknak szánt H77-es, Z75-ös és Z77-es, illetve üzleti felhasználóknak készített B77-es, Q75-ös és Q77-es megoldások lesznek jelen.

Természetesen a gyártó addig sem ül tétlenül, míg az Ivy Bridge processzorok és a hetes sorozatú alaplapok megjelennek. Az idei év folyamán több új Sandy Bridge processzor érkezésére is számíthatunk, valamint az év utolsó negyedévében megérkeznek az LGA-1366-os tokozással ellátott processzorok utódai is, amelyek Sandy Bridge-E kódnévre hallgatnak. Ezek a processzorok LGA-2011-es tokozással kerülnek a boltok polcaira és az X58 utódjául szolgáló X79-es lapkakészlet köré épülő alaplapokban kapnak majd helyet.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward