Már GIF keresésében is segít az MI

Már GIF keresésében is segít az MI

Napjainkban az emberek egyre többször használnak a beszélgetéseik során GIF-eket, matricákat és hangulatjeleket. Az ilyen grafikákból elképesztően széles választék áll a felhasználók rendelkezésére, és ezek között néha már nehéz megtalálni a megfelelőt. Éppen ezért a Google azt találta ki, hogy ebben is a mesterséges intelligencia segítségét kéri.

Galéria megnyitása

A keresőóriás saját fejlesztésű billentyűzete, a Gboard régóta lehetőséget nyújt arra, hogy a felhasználók a szöveges üzenetek begépelése mellett különböző típusú grafikákat is küldjenek. Az emodzsik, a GIF-ek és a matricacsomagok között egy ideje lehet keresni téma alapján, viszont esetenként még így is olyan széles kínálatból kell keresgélni, hogy azzal egészen sok időt tud eltölteni a felhasználó. Ez viszont a Google elmondása alapján most megváltozik. Ettől kezdve a Gboard minden androidos felhasználónak lehetőséget biztosít arra, hogy MI által kiválasztott matricával vagy más egyébbel dobja fel a csevegését. Ennek köszönhetően minden eddiginél gyorsabban és könnyebben lehet majd beszúrni a csevegésekbe különböző grafikákat.

A mesterséges intelligenciával megtámogatott GIF, matrica és emodzsi keresésére szolgáló felület nagyon egyszerűen és kényelmesen kezelhető, éppen ezért a Google úgy érzi, hogy ez sokaknak válik majd az örömére. A felhasználónak csak be kell írnia a partnerének elküldeni kívánt szöveges üzenetet az erre szolgáló mezőbe, és még mielőtt megérintené a küldésre szolgáló gombot, rá kell böknie a Gborad virtuális billentyűzet bal felső sarkában található „GIF” gombra. És bár a neve arra enged következtetni, hogy ez GIF-ek elérésére szolgál, valójában az egyszerű hangulatjelektől kezdve a matricákon át az animált képekig mindenből lehet majd választani annak függvényében, hogy éppen mit szeretne küldeni az ember a másik fél számára. A keresőóriás kiemelte, hogy a készüléken marad minden adat a folyamat során, ugyanis az eszközön végbemenő gépi tanulásról van itt szó. Ilyenformán a biztonság és a gyorsaság egyszerre garantálható.

Galéria megnyitása

Ez az újítás a Gboardban globálisan elérhető és igénybe vehető, de sajnos csak az angol nyelv mellett tud ajánlásokkal szolgálni. A Google persze azonnal ígéretet tett arra, hogy a későbbiekben bővíteni fogja a nyelvtámogatást, és állítólag az a grafikakínálat is folyamatosan növekedni fog, amiből a mesterséges intelligencia képes válogatni az üzenetek tartalmához igazodóan.

Gboard: Android

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap