Már az Apple-nél sem "ingyenesek" a free-to-play játékok

Néhány hónappal a Google után az Apple sem hívja többé ingyenesnek a free-to-play játékokat.

Már az Apple-nél sem "ingyenesek" a free-to-play játékok

A Google néhány hónappal ezelőtt már meglépte, hogy a free-to-play, vagyis ingyenesen letölthető, de az alkalmazáson belül mikrotranzakciós fizetésre lehetőséget adó játékokat és appokat nem tünteti fel többé ingyenesként a Play Store-ban.

Mindenki arra számított, hogy a nyomásra az Apple is reagál majd, és így is történt, bár kicsit később. Mától kezdve az Apple saját App Store-jában sem látunk majd "ingyenes" vagy "free" feliratokat azoknál az alkalmazásoknál, ahol lehetőség van pénzköltésre.

A free-to-play játékok ingyenesnek nevezését egyértelműen a felhasználók átverésének titulálta tavasszal az Európai Bizottság, így az Európai Unión belül betiltotta ezt az eljárást, és kötelezte a feleket az "ingyenes" jelző eltávolítására. A probléma, hogy ezek az alkalmazások és játékok a legtöbb esetben nem csak lehetőséget adtak a fizetésre, de folyamatos figyelmeztetésekkel aktívan bátorították is erre a felhasználókat, illetve igyekeztek elrejteni a tényt, hogy ami éppen történni fog, ahhoz valódi pénz kell majd - ezzel például átverve a gyerekeket. Az utóbb említett jelenség az Egyesült Államokban is kicsapta a biztosítékot, ahol a Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC) határozata szerint mind a Google-nek, mind pedig az Apple-nek több millió dollárt kellett visszatérítenie az ilyen esetek miatt.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward