Shop menü

MÁR KÉSZÜL AZ OLCSÓBB APPLE VISION SZEMÜVEG, A KÜLSŐ KIJELZŐT MEGTARTVA

Az Apple Vision széria következő tagja spórolósabb lesz, de az EyeSight panel maradhat, és már arról szólnak a hírek, hogy mikor kerülhet bevetésre az eszköz.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Már készül az olcsóbb Apple Vision szemüveg, a külső kijelzőt megtartva

Az Apple 3500 dolláros ajánlott fogyasztói árral fogja elindítani a legelső vegyes valóság szemüvegét, amihez fogható megoldás jelenleg egyáltalán nincs a piacon, éppen ezért nem is igazán lehet mihez hasonlítani. Persze szörnyen drága, ezzel igazából az Apple is tisztában van, és a színfalak mögött már dolgoznak azon, hogy egy olcsóbb modellt alkossanak, de ez nem mostanában fog befutni.

Ével kemény munkájával, és nagyon sok fejlesztést követően állt össze a Vision Pro, nagy valószínűség szerint az első eszköz akármilyen sok pénzbe kerül, nem fogja megtéríteni azt a pénzt, amibe a létrehozása, és a hozzá tartozó ökoszisztéma beindítása került. Azonban a jövőben jönnek majd elérhetőbb Vision szemüvegek, amikből már milliószámra adhat el az Apple, és már az első ilyen eszköz tervezése is folyamatban van Mark Gurman friss beszámolója szerint.

Galéria megnyitása

Gurman volt az, aki folyamatosan hiteles információkkal szolgált a Vision Pro szemüveg kapcsán, vannak olyan belső kapcsolatai, melyeknek köszönhetően elég jól informált igazából az Apple legtöbb folyamatos fejlesztését illetően. És már arról pletykál a Bloomberg hasábjain publikáló szakember, hogy a Vision Pro „utódja” terítéken van a cég berkeiben. Egy olyan olcsóbb eszközön dolgozik a vállalat, ami szélesebb közönségnek szól majd, így igazából nem feltétlenül utódnak kell tekinteni, hanem a Vision Pro alá érkezhet majd.

A második Vision szemüveg csak 2025 második felére készülhet el.

Mark Gurman információi szerint még nagyon hosszú idő, mire az Apple piacra dobhatja a megfizethetőbb AR/VR szemüveget, de azt is látni kell, hogy igazából a Vision Pro megjelenéséhez képest nem kell majd különösebben sokat várni rá. Csak éppenséggel a Vision Pro forgalmazásának a megkezdése is bőven odébb van még. Hiába esett túl a cég a bemutatón, valójában csak 2024 elején indul majd a forgalmazása, és előre láthatólag nagyjából 1,5 évvel ezt követően kerülhet a boltokba az olcsóbb Apple Vision termék.

Galéria megnyitása

Viszonylag lassan fogja felépíteni a kínálatát az Apple, de a vállalat nem siet sehova, valószínűleg azzal számol, hogy eleinte még a szoftveres oldal sem lesz annyira gazdag és lehetőségekkel teli, hogy a hétköznapi felhasználókat magával ragadja a termék, de az évek alatt összeáll majd egy olyan csomag, amiben szélesebb közönség is örömét lelheti majd. Akkorra pedig lesz majd ehhez egy megfizethetőbb hardver is, ami nem technológiai demónak érződik majd a komplexitása és az árazása alapján.

A szerényebb árazással rendelkező terméket az Apple olcsóbb megjelenítőkkel szereli majd előre láthatólag, ami jó eséllyel a felbontásban fog megnyilvánulni, és jó eséllyel a felhasznált lencsék is költségcsökkentésen esnek majd át. Kisebb lehet a készülék teljesítménye is, például Apple A szériás rendszerchipet kaphat, valamint a kamerákban is gyengébb lehet. A hangszórók terén is lejjebb adhatja a cég, akár el is hagyhatja ezeket az egységeket, és muszáj lesz AirPodsot használni mellé.

Galéria megnyitása

Ugyanakkor a vállalat például igyekszik majd megtartani a kifelé tekintő, EyeSight fantázianevű képernyőt, amin keresztül a felhasználó szemeit lehet kívülről látni, vagy éppen annak az árnyait, amit belül az ember a szemüvegen keresztül néz. Pedig erről jelen állás szerint szinte mindenki szívesen lemondana. Finoman szólva is furcsának és szükségtelennek gondolják az emberek ezt a különleges fejlesztést.

Galéria megnyitása

Az olcsóbb modellel párhuzamosan az Apple azon is dolgozik, hogy a Vision Pro valódi utódját megalkossa, de ez még később fog bevetésre kerülni. A cég célja az, hogy ezt a két termékvonalas stratégiát tartsa fenn, amit más eszközöknél is visz. Szóval lesz majd egy olcsóbb Apple Vision szemüveg, és lesz majd a Vision Pro, amit például munkára is bátran lehet majd használni.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére