Magyarországot is felfedezi a HERE térkép

A HERE autói legalább két hónapig készítenek majd felvételeket hazánkban, és az adatokat sokféle célra hasznosítják.

Magyarországot is felfedezi a HERE térkép

A Google nemrégiben árulta el, hogy ismét hazánkba jönnek a kamerás eszközei, amikkel rögzíteni fogja a friss Utcaképeket, és olyan helyeken is készít majd felvételeket, ahol eddig nem volt rá lehetősége. Most pedig már arról számolhatunk be, hogy a HERE is hasonló tevékenységbe fogott a magyar utakon.

A HERE kiemelte, hogy az elsődleges célja a tevékenységének az, hogy egy informatívabb, és mindenki számára jobban használható szolgáltatást hozzon létre Magyarország határain belül is. A vállalat a kamerás autókkal menet közben rögzíteni fogja a kereskedelmi területeket, a gyakran keresett helyeket, valamint az érdekes pontokat (POI-kat), miközben ellenőrzi a közutakkal kapcsolatos információkat. A cég kiemelte, hogy az autóit világosan meg fogja jelölni a saját matricáival, és mivel ezeknek a tetején egy nagy és összetett kamerarendszer trónol, egyébként is könnyen kiszúrhatóak majd a közlekedésben. Érdekesség, hogy a vállalat közleménye szerint a sofőrök fel lesznek készítve arra, hogy szükség esetén tájékoztatást nyújtsanak az érdeklődőknek, sőt mi több, még prospektussal is tudnak majd szolgálni tevékenységükkel kapcsolatosan.

Galéria megnyitása

Információink szerint a HERE ebben a hónapban kezdi a munkát Magyarországon, és áprilisban a főutakra fog elsősorban koncentrálni, majd a következő hónaptól, májustól kezdve az alacsonyabb rendű útvonalak feltérképezésére törekedik majd. Azt nem lehet tudni, hogy mikorra végez a munkával, májusnál távolabbi terveket egyelőre nem közölt. Állítólag az összegyűjtött adatok hozzájárulhatnak majd az önvezető autók fejlesztéséhez, és más szolgáltatások tökéletesítéséhez, amikkel javítani lehet az utakon a biztonságot. A navigálási képességek fejlesztésével például kisebbek lehetnek a torlódások a nagyobb városokban, és jobb élménnyé válhat az utazás.

A HERE kiemelte, hogy nagyon fontosnak tartják az adatvédelmet és a törvényeknek való megfelelést. A munka során a felvételeket a járművek nem továbbítják, hálózati kapcsolaton keresztül, hanem helyben tárolják, és csak a központban nyerik ki a rögzített információkat. Az elkészített fotókat pedig kizárólag akkor fogják publikálni a rendszerükben, ha a speciális algoritmus végzett az elemzésükkel, és kitakart minden felismerhető arcot és rendszámot. Amennyiben mégsem lesz tökéletes a végeredmény, a látogatók jelenthetik a hiányosságokat a szolgáltatás használata közben. Az emberek elvileg kérhetik bizonyos felvételek teljes eltávolítását is az adatbázisból, de ezeknek a kéréseknek nem köteles mindenképpen eleget tenni a HERE, egy szakértőkből álló csapat fogja megvizsgálni az esetleges panaszokat, eltávolítási kérelmeket. Az egyedi esetek egyedi elbírálásban fognak részesülni. Az efféle kéréseket a térkép láblécében található Visszajelzés gomb használatával lehet legegyszerűbben elküldeni a cég számára, és ez a folyamat néhány hétig is eltarthat.

A HERE hosszú utat járt be a története során, sokáig a Nokia irányítása alá tartozott, de más cég is volt a tulajdonosa korábban, mígnem 2015-ben az Audi, a BMW és a Daimler összefogással megvásárolta, 2017-ben pedig az Intel is részesedést vásárolt benne. A szolgáltatás jó tempóval fejlődik, és egyre többen használják a Google Térkép alternatívájaként is.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap