Magyar játék Kickstarteren - Nexus 2: The Gods Awaken

A Kicksarter és a rajongók segítségéve szeretné a Nexus: The Jupiter Incident folytatását elkészíteni a Most Wanted Entertainment.

Magyar játék Kickstarteren - Nexus 2: The Gods Awaken

A Nexus: The Jupiter Incident valós idejű űrharc szimulátor és stratégiai játék volt még anno 2004-ben melyet a Mithis Entertainment készített. A játék népszerűségét a pozitív kritikákon kívül az is mutatja, hogy még mindig szépen fogy, mióta nemrégiben újra kiadták Steamen és GoG-on. A Mithis Entertainment tagjainak útja rögös volt, a stúdiót 2006-ban felvásárolta az Eidos és 2009-ig Eidos Hungary néven futottak egészen addig, amíg a Square Enix 2009-ben felvásárolta a teljes Eidos franchise-t, majd egy évvel később bezárta stúdiót. A csapat tagjaiból alakult meg a Most Wanted Entertainment.

A Nexus: The Jupiter Incident létrejöttének története sem egyszerű, gyökerei egészen az Imperium Galacticáig nyúlnak vissza: kiadója, a GT Interactive csődje után az első két részt készítő Digital Reality elveszítette a jogokat a címhez, melyek a Philos Laboratorieshoz kerültek, akik dolgozni kezdtek a 3. részen. Miután a jogok lejártak, a stúdió átnevezte készülő játékát Galaxy Andromedára. A Philos megszűnése után a stúdió utódja a Mithis lett, és a játék ekkor kapta meg végleges címét, a Nexus: The Jupiter Incidentet, amely műfajában eltér az Imperium Galacticától, és elvileg nincs köze ahhoz, de valójában egy olyan történetet mesél el, amely az Imperium Galactica ideje előtt játszódik.

Az alkotók már korábban is próbálkoztak azzal, hogy a rajongók segítségével készítsék el a folytatást, de a Kickstarterhez hasonló működésű német GamesPlant azóta megszűnt.

A történet 25 évvel az első rész után fog játszódni, melynek főhőse Marcus Cromwell az Angel nevű rejtélyes istennő segítségével legyőzte a lélek nélküli Entity nevű mechanoidot és így békét hozott a Naprendszerbe. Az emberiség közben a változás útjára lépett, pszi képességekkel rendelkező gyerekek születtek, akik a gondolat erejével meg tudják változtatni az idő és a tér szerkezetét. A pszik létezése azonban megosztja az emberiséget, a hatalmas cégek versengeni kezdenek az irányításukért, amely nagyon nagy hatalmat jelenthet számukra. A helyzet még tovább bonyolódik, amikor a képben a legyőzöttnek hitt mechanoidok is feltűnnek, és űrhajóikkal kifejezetten olyan járművekre vadásznak, melyeken pszik is utaznak, és elkezdik ölni őket. Az öregedő Marcus Cromwell attól tart, hogy a múlt sötét napjai visszatérnek, amikor a rejtélyes Angel újra feltűnik, és ismét összefognak, hogy olyan ellenfelekkel vegyék fel a harcot, akik sokkal hatalmasabbak, és sokkal többen vannak, mint amit hősünk el tud képzelni.

A Nexus 2-t az alkotók az Unreal motor segítségével keltik életre, amely olyan szabadságot biztosít számukra, amelyről az első rész készítésekor még álmodni sem mertek. A pszik NPC-ként tűnnek fel a játékba, legénységünk tagjaiként különleges képességekkel ruházzák fel űrhajónkat, pl. teleport. Űrhajóinkat modulokból építhetjük fel, így teljesen egyedi darabokat alkothatunk. A moduláris felépítésnek a csatákban is jelentősége lesz, a hajók különböző részei külön-külön támadhatóak  lesznek. A moduláris rendszer segítségével minden eddigiénél hatalmasabb méretű űrhajókat, és űrállomásokat is építhetünk és a fegyverrendszereket is magunk tervezhetjük meg.

Ha a játék megkapja a kívánt támogatást, azaz az összeg eléri 650 000 dollárt, akkor már 2013 decemberében meg is jelenhet. Eddig 2629-en támogatták és épp most  most lépték túl a 100 000 dollárt. Szurkolunk, hogy sikerüljön!

 

A játék Kickstarter oldala

Facebookos támogató group

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward