Lian Li PC-90, különleges HDD elrendezéssel

A LIan Li egy újabb különleges számítógépházzal rukkolt elő, amely ezúttal is a gyártótól már megszokott, sőt, talán már el is várható minőségben érkezik, de ezzel együtt rendhagyó felépítéssel is rendelkezik, már ami a merevlemezek számára kialakított 3,5 hüvelykes bővítőhelyeket illeti.

Lian Li PC-90, különleges HDD elrendezéssel

A LIan Li egy újabb különleges számítógépházzal rukkolt elő, amely ezúttal is a gyártótól már megszokott, sőt, talán már el is várható minőségben érkezik, de ezzel együtt rendhagyó felépítéssel is rendelkezik, legalábbis ami a merevlemezek számára kialakított 3,5 hüvelykes bővítőhelyeket illeti.

A PC-90-es, vagy más néven „The Hammer” számítógépház 230 x 512 x 489 mm-es mérettel bír, súlya pedig 6,6 kilogramm. Az új, torony formátumú kuckó belsejében szinte bármilyen alaplap helyet kaphat a mini-ITX formátumútól egészen a hatalmas, E-ATX formátumú deszkákig. Az alaplaptálca a fotók alapján ezúttal is kínál szerelőablakot, de ez már messze nem különlegesség, hiszen a modern házak többségéről ugyanez elmondható.

Ami különlegesség, az az, hogy a két előlapi 5,25 hüvelykes bővítőhely mellett a ház belsejében, azaz annak bal oldalán egy furcsa, két részből álló merevlemeztálca is helyet kapott, amelyben hat darab 3,5 hüvelykes és hat darab 2,5 colos adattároló elhelyezésére van lehetőség. A tálca egyik oldalára három darab 3,5 hüvelykes, a másik oldalra pedig 3 darab 2,5 hüvelykes adattárolót szerelhetünk, így a két tálca összesen 12 darab adattárolónak adhat helyet, ahogy az a lenti videón is látszik. Természetesen a 12 adattároló mindegyike lehet akár 2,5 colos formátumú is, ha szeretnénk. Az adattárolók itt nem vízszintesen – ahogy a számítógépházak többségénél szokás –, hanem élükre állítva foglalnak helyet. A rendhagyó HDD/SSD rögzítés elsőre kicsit meglepő lehet, viszont ezzel a megoldással a videokártyák számára több hely áll rendelkezésre (400 mm).

PCI bővítőhelyből egyébként tíz darabot kapunk, amelyek szellőzővel ellátott takarólemezekkel rendelkeznek. A tápegység ezúttal nem a ház alján, hanem annak hátsó, felső szegmensében foglal helyet (ahogy régebben szinte minden háznál), alatta pedig találunk két furatot, amelyek a folyadékhűtő rendszerek külső hőleadó radiátorához tartozó csövek elvezetésében segítenek. A rendszer szellőzése rendkívül jó, ugyanis a ház előlapja mögött két darab 140 mm-es légkeverő lapul, a ház hátulján pedig egy 120 mm-es átmérőjű ventilátort helyeztek el a mérnökök. Természetesen az előlapi kivezetésekről sem kell lemondanunk: ezek között ennél a modellnél két USB 3.0-s, egy eSATA és két audió csatlakozó található (mikrofon bemenet, fejhallgató kimenet).

Az egyszerű, letisztult dizájnnal rendelkező PC-90-es kuckó a következő hónap elején érkezik meg a viszonteladókhoz. Az ezüstben és feketében forgalomba kerülő termék ára a hírek szerint 219 dollár lesz. További információk a gyártó hivatalos weboldalán találhatóak.

 

 

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward