LG: 2D-s játékból 3D-set, egyszerűen!

Az LG Electronics nagyon nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a 3D-s tartalmak minél szélesebb körben, minél szélesebb réteg számára elérhetőek legyenek. A vállalat munkájának legfrissebb gyümölcse egy szoftveres megoldás, amely OpenGL alapokon nyugszik és lehetővé teszi, hogy a hagyományos, 2D-s játékokból 3D-set varázsoljunk, így a 3D-képes okostelefonokon élvezhetjük majd a 3D technológia által kínált „újszerű” felhasználói élményt.

LG: 2D-s játékból 3D-set, egyszerűen!

Az LG Electronics - a piac többi szereplőjével együtt - nagyon nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a 3D-s tartalmak minél szélesebb körben, minél szélesebb réteg számára legyenek elérhetőek. A vállalat munkájának legfrissebb gyümölcse egy szoftveres megoldás, amely OpenGL alapokon nyugszik és lehetővé teszi, hogy a hagyományos, 2D-s játékokból 3D-set varázsoljunk, így a 3D-képes okostelefonokon élvezhetjük majd a 3D technológia által kínált „újszerű” felhasználói élményt.

Az új megoldást egyszerűen 3D Game Converter névre keresztelték és kifejezetten 3D-s kijelzővel ellátott okostelefonokhoz készítették. Segítségével a játékok fejlesztői könnyedén elkészíthetik és kiadhatják már meglévő 2D-s játékaik 3D-s változatát, így a 3D-képes eszközökre egyre többféle tartalmat lehet majd elérni, ami felhasználói szemmel nézve bizony örömteli hír. Az LG egyik okostelefonja, az Optimus 3D már októberben, egy frissítés keretén belül megkapja a 3D Game Convertert. Az alkalmazás hivatalos megjelenésekor a tervek szerint már 50 olyan 2D-s játék lesz, amelynél használhatjuk majd a 3D Game Convertert, de az idei év végéig további 50 játékot is felvérteznek majd a technológia támogatásával. Azoknál a játékoknál, amelyeknél a készítők még nem végezték el a szükséges optimalizációkat a 2D->3D konverzió zökkenőmentes használatához, manuális finomhangolás mellett oldhatjuk meg, hogy az eljárás a lehető legjobb felhasználói élményt biztosítsa.

Az Optimus 3D a Berlinben megrendezésre kerülő IFA kiállítás alkalmával megtekinthető lesz, és valószínűleg 3D-s játékokat is kipróbálhatnak majd rajta a kilátogatók.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward