Lexar Crucial 300: gyors SSD család érkezik

A Lexar kínálatában igen érdekes SSD meghajtók jelentek meg. A termékek ugyan Crucial márkanév alatt kerülnek majd a boltok polcaira, de valójában a Micron műhelyében készültek. A RealSSD C300-as család tagjai 128 GB-os és 256 GB-os változatokban lesznek elérhetőek és az egységek az előzetes hírek alapján félelmetesen gyorsak lesznek, már ami az írási- és olvasási sebességeket illeti.

Lexar Crucial 300: gyors SSD család érkezik

A Lexar kínálatában igen érdekes SSD meghajtók jelentek meg. A termékek ugyan Crucial márkanév alatt kerülnek majd a boltok polcaira, de valójában a Micron műhelyében készültek. A RealSSD C300-as család tagjai 128 GB-os és 256 GB-os változatokban lesznek elérhetőek és az egységek az előzetes hírek alapján félelmetesen gyorsak lesznek.

A RealSSD C300-as modellek az SSD meghajtók esetében már megszokott 2,5 hüvelykes formátumban érkeznek, így asztali gépben történő alkalmazásuk előtt egy 2,5->3,5+ átalakító keretről is gondoskodnunk kell, ami a szereléshez szükséges. Az újdonságok belsejében MLC típusú 34 nm-es csíkszélességgel készülő NAND Flash chipek dolgoznak, amelyek vezérléséről egy Marvell chip gondoskodik. A Lexar újdonságai nem is ezért különlegesek, hanem azért, mert SATA 3 Gbps-os csatolófelület helyett már SATA 6 Gbps-os szabványra épülnek, így igen komoly adatátviteli sebességek elérésére képesek. Az ATTO Disk Benchmark-ban történő mérések alapján az újdonságok maximális olvasási sebessége 383 MB/s-os, míg maximális írási sebességük 227 MB/s-os értékeket képvisel, persze csak akkor, ha SATA 6 Gbps-os portra kapcsoljuk őket.

A gyártó RealSSD C300-as újdonságai öt év garanciával kerülnek az üzletek polcaira, a termékek megjelenésére az információk szerint február 22-én kerülhet sor. A 128 GB-os adattároló kapacitást kínáló egység 399 dollárba, míg 256 GB-os társa 799 dollárba fog kerülni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward