Letisztult dizájnnal érkezett a Skagen új okosórája

A készülék egészen korrekt ár-érték aránnyal fog szolgálni, és olyan lehetőségeket is nyújt, mint a mobilfizetés vagy a pulzusmérés.

Letisztult dizájnnal érkezett a Skagen új okosórája

A Skagen kínálatában az év elején jelent meg az első okosóra Falster néven, ezúttal pedig már a Falsternek a második generációjával ismerkedhetünk meg, ami hamar belophatja majd azoknak a szívébe magát, akik az egyszerű vonalvezetést részesítik előnyben. Ennél a modellnél már több olyan dolgot is beépítettek a tervezők, amiknek a hiánya miatt kritikák érték az elődöt. Lássuk, hogy milyen képességekkel rendelkezik a friss készülék.

A Falster 2 megjelenítője az elődéhez hasonlóan 1,2 hüvelykes méretű maradt, a felbontása pedig 320 x 320 képpontos, így egészen kiváló részletességgel szolgál. Bár vannak a házon fizikai gombok, amikkel egyszerűen lehet elérni a legszükségesebb funkciókat (az alsó és a felső tetszőlegesen programozható is), de az érintőkijelzővel is használható a szerkezet. Az operációs rendszer terén annyi változás történt, hogy itt már gyárilag a Wear OS-nek a legfrissebb kiadása fogja várni az érdeklődőket, ennek köszönhetően igazán gazdag szoftveres funkcionalitással lehet számolni. A Skagen egy sor egyedi számlapot is biztosít, melyek szintén minimalisták. A készülék alapját továbbra is a Qualcomm jól bejáratott platformja, a Snapdragon Wear 2100 biztosítja.

Galéria megnyitása

Nagyon fontos a Falster 2 esetében, hogy három komoly hiányosságát is pótolni tudta az elődéhez képest, és így már nagyon korrekt eszköznek ígérkezik. Az elődben nem volt pulzusmérő, GPS és NFC chip sem, márpedig ezek mindegyike lényeges a viselhető kiegészítőknél. Szerencsére az újdonságban már a felsorolt trióból egyik sem hiányzik. A Falster 2-t már nyugodtan vásárolhatják sportolók is, hiszen meg tudja jegyezni a megtett útvonalat, a tempót és a magassági adatok változását is az integrált GPS-nek köszönhetően. A pulzusmérőnek hála edzés közben is tudja nézni a felhasználó a szívritmusát, és ennek megfelelően terhelheti a szervezetét. Az NFC révén pedig már annak sem lesz akadálya, hogy a mobiltárcákat is lehessen vele használni. A Skagennek saját szolgáltatása ezen a téren nincs, így értelemszerűen a Google Pay-re fog támaszkodni.

Az újdonság a korábbi 42 milliméteresnél egy számmal kisebb, 40 milliméteres házba költözött, miközben a kijelzőjének a mérete nem változott, szóval vékonyabb lett a keret. A 12 milliméter vastag szerkezet 20 mm-es szíjakkal használható, gyárilag szilikonnal és milánói fémmel lehet majd hozzájutni, de a szabványos csatlakozási felület révén igazából bármilyen tetszetős pántot fel lehet rá aggatni. A Falster 2 esetében már a vízállóság is meg van oldva 3 ATM nyomásig (kb. 30 méter), így elméletileg még az úszást is bírni fogja, plusz a fürdés során sem feltétlenül kell levenni. Az első Falster óra egy 300 milliamperes akkumulátorról ment, és a Skagen elmondása alapján ezen a téren nem történt változás. Az üzemidő viszont rövidülhet, hiszen itt olyan funkciók bukkantak fel, mint az NFC, a GPS és a pulzusmérő, ezek pedig nyilván energiát emésztenek majd fel, mikor szükség lesz rájuk.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A Skagen Falster 2 a héten kerül majd a boltok polcaira és Európában is megvásárolható lesz – az elődje eljutott hazánkba is, remélhetőleg ez is el fog. A készülék 275 dollárba kerül majd az Egyesült Államokban az angliai ajánlott fogyasztói ára pedig 270 fontban lett meghatározva.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap