Shop menü

LERÁNTOTTA A LEPLET A HUAWEI A WATCH 4 ÉS 4 PRO OKOSÓRÁKRÓL

A teljesen új termékek rögtön Európában mutatkoztak be, ami nem véletlen, a viselhető kiegészítőkkel tovább erősít az öreg kontinensen a cég.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Lerántotta a leplet a Huawei a Watch 4 és 4 Pro okosórákról

A Huawei folyamatosan azon dolgozik, hogy a nehéz körülmények között valahogy túléljen, és egyelőre úgy fest, hogy képes elkerülni az összeomlást, de igazság szerint ez egy pillanat alatt változhat, ha újabb korlátozásokat vezet be az USA. Szóval a cég próbál alkalmazkodni, és ennek eredményeként például az EU-ban igyekszik erősíteni a viselhető kiegészítőkkel, mert azok érezték meg a legkevésbé a megszorításokat.

A cég a Mobil Világkongresszuson bejelentette például, hogy Európa felé veszi az irányt a Watch GT Cyber moduláris készülék, és a Watch Buds, ami egyben egy vezeték nélküli fülhallgató is. Most pedig itt a Watch 4 és 4 Pro, amiről mindent még nem tudhattunk meg, de a lényeges információk jelentős része kiderült.

Galéria megnyitása

A Watch 4 Pro okosórát a Huawei egy nagy 1,5 colos kijelzővel indítja el, ami rendkívül vékony kávába lett foglalva, de így is nagyra nőtt. Ez a kiegészítő 48 milliméteres, szóval igencsak férfias méretet öltött. A Watch 4 kisebb, de sajnos nem annyival, hogy egy hölgyeknek is meleg szívvel ajánlható megoldás legyen, mivel még ez is 46 milliméteres sokkal rendelkezik. A Huawei a drágább modellt LTPO technológiás AMOLED panellel látta el, egyaránt érintéses kezelésre lettek optimalizálva az eszközök, de rendelkeznek nyomógombbal is.

Galéria megnyitása

Nagyon ügyelt arra a Huawei, hogy jó minőségű eszközöket alkosson, ennek eredményeként a Watch 4 Pro már valódi prémium anyagokból épül fel. A felületét domború zafír kristályüveg védi, miközben a tok TC4 titánból van, ami elvileg egy olyan ötvözet, mely háromszor ellenállóbb még a „hagyományos” titánnál is. A Watch 4 esetében be kell érni a rozsdamentes acélból készült tokkal, de panaszra itt sem lehet majd ok, egy nagyon masszív eszközről beszélhetünk.

Galéria megnyitása

A szerkezetek a Huawei saját rendszerét használják, amit a vállalat folyamatosan fejleszt, és igazából a legtöbb szükséges funkcióról gondoskodni fog. Az értesítések átadása, időjárásinformációk biztosítása, nem okoz gondot. Nagyon széles alkalmazáskínálatból lehet itt választani, és a fontosabb szoftverekhez van widget is, amit bizonyos számlapoknál lehet használni. A folyamatosan aktív módot is támogatják a Watch 4 modellek.

Galéria megnyitása

Nem kifejezetten neveznénk az újdonságokat sportosnak, de ettől függetlenül a Huawei minden sportos fejlesztését felvonultatják. Több mint 100 sportmódból lehet itt választani, és képesek folyamatos SpO2 és pulzusmérésre a mozgási adatok követése közben. A Watch 4 Prónál van GPS is a fedélzeten. Támogatják az eszközök az EKG funkciót is, valamint tudják mérni a bőrfelület hőmérsékletét, és jeleznek, ha lázat tapasztalnak.

Galéria megnyitása

A szerkezetek egyaránt gondoskodnak a Bluetooth támogatásról egyebek mellett, és a Watch 4 Pro esetében van néhány extra is. Ez az okosóra képes például arra, hogy 4G LTE kapcsolatot létesítsen, ugyanis kapott egy beágyazott SIM-et. A drágább eszköznél lehetőség lesz a hívások bonyolítására, digitális asszisztens használatára egyaránt. A Watch 4 Pro továbbá még esés felismerési funkciót is kapott, és könnyen lehet róla indítani segélyhívásokat, ha az ember bajba jut.

Galéria megnyitása

Ahogy azt már fentebb elmondtuk, eléggé termetesek az eszközök, de azért a Huawei hozzátette, hogy az előző generációhoz képest sikerült ezúttal kicsit vékonyabb tokba pakolni az eszközöket, és a tömegük is kisebb lett, szóval komfortosabb lesz őket viselni, már ha valakinek nem okoz gondot az egyébként 48, illetve 46 mm-es tok. 5 ATM nyomást képesek elviselni a szerkezetek.

Galéria megnyitása

Annak köszönhetően, hogy kicsit nagyobb Watch 4 Pro, abba egy nagyobb akkut sikerült bezsúfolnia a tervezőknek. Átlagos igénybevétel mellett a Watch 4-et nagyjából 3 naponta kell majd tölteni, a Watch 4 Pro pedig 4,5 napig fogja bírni. A kiterjesztett energiahatékony módot használva az üzemidőt jelentősen ki lehet tolni, így két hétig lesz képes „elketyegni” a Watch 4, a 4 Pro pedig már 3 hetes teljesítményt mutathat fel.

A Huawei Watch 4 okosórák június 8-tól lesznek előrendelhetők, és június 22-én indul a szállításuk globálisan. A Watch 4 ára 450 euró lesz fekete gumis szíjjel, a Watch 4 Prónál pedig 550 eurós induló összeggel kell számolni a bőrszíjat kivitelnél, és 700 euróba fog kerülni a termék a valódi titán szíjjal ellátva.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére