Lényeges újításokat kapott a YouTube Kids

A YouTube gyereknek szánt applikációja kicsiknek és nagyoknak is jobb lesz ettől kezdve.

Lényeges újításokat kapott a YouTube Kids

A YouTube külön alkalmazást kínál a fiatal generációk számára, ami most kettő funkcióval is bővült, az egyik opció az egészen kicsi gyerekek tartalomfogyasztásának szabályozására szolgál, a másik pedig már azoknak szól, akik egy kicsit idősebbek.

Az első és legfontosabb dolog, hogy a YouTube Kids mostantól a korábbinál nagyobb szabadságot ad a szülőknek abban, hogy megszűrjék az elérhető videók és csatornák listáját. Megjelent a beállításokban az „Approved content only” menüpont, vagyis „Csak jóváhagyott tartalom”. Ez lényegében egy fehérlistát takar, amire az emberek saját kezükkel válogathatják össze azokat a videókat, amiket elérhetővé szeretnének tenni a csemetéik számára. A manuálisan összeszedett tartalmakkal a szülők teljesen biztosak lehetnek abban, hogy a gyermekeik csak olyan dolgokat fognak látni a YouTube Kids használata közben, amiknél korábban maguk is meggyőződhettek arról, hogy biztonságosak, és semmilyen szinten nem tartalmaznak káros dolgot.

Galéria megnyitása

Ennek az opciónak a használata azokban az esetekben lesz különösen hasznos, amikor tényleg nagyon fiatal gyereknek a kezébe kerül az applikáció. Viszont megvan az a hátránya a funkciónak, hogy a szülő részéről mindenképpen több időt igényel így az applikáció konfigurálása, mint a mezei szűrő használatával. Persze az igazán gondos szülők hajlandóak lesznek néhány órát rászánni a csemetéjük biztonságára, ráadásul a fejlesztők azért igyekeztek megkönnyíteni a felvételek válogatását. Az „Approved content only” menüpont alatt összeállítható engedélyezett videóknál akár komplett kollekciókat is ki lehet választani. Az ilyen gyűjteményeket pedig megbízható partnerek állítják össze a YouTube Kids program és a szülők számára.

Galéria megnyitása

A YouTube Kids másik újítása a „Older” vagyis „Idősebb” opció. Ilyenkor is szűrt tartalmakat fog csak mutatni a kliens, de már egy lazább rostán kell majd átjutnia a felvételeknek. Ebben a beállításban a YouTube Kids felületén megjelennek a zenés videoklippek, tinédzserek vlogjai, játékosok felvételei. Ezt a profil beállításában lehet majd kiválasztani, és nem szükséges hozzá új hozzáférést létrehozni, a frissítésre is van lehetőség. Ha a szülő úgy látja, hogy a gyereke már megfelelő korba ért, és bővül az érdeklődési köre, akkor lehet majd jó hasznát venni az „Older” beállításnak.

Galéria megnyitása

A YouTube Kids esetében bevezetésre kerülő újdonságok az Androidnál és az iOS-nél egyaránt elérhetővé váltak, szóval mindkét nagy platform felhasználói igénybe vehetik az „Older” és a fehérlista funkciókat. Viszont az „Older” esetében egyelőre regionális korlátozás van érvényben, ez csak az Egyesült Államokban él egyelőre.

YouTube Kids: iOS | Android

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap