Lens támogatást kap a Google Képek

Lens támogatást kap a Google Képek

A Google Lens szolgáltatást a keresőóriás a lehető legtöbb helyen próbálja kiaknázni, jelen van ez a Google Assistant digitális személyi asszisztensben, a Google Fotókban, és már a gyári kamerás alkalmazásban is. Hamarosan pedig a Google Kereső használata közben is igénybe lehet majd ezt venni a képi találatok böngészése közben. A Lens szinte bármilyen képről tud extra információkkal szolgálni, és további kereséseket lehet majd vele indítani.

A vállalat általában törekedik a különböző funkciók esetében az egyszerű megvalósításra, és szerencsére ezúttal sincs ez másként. A Google Képek találati listáján csak meg kell érinteni azt a képet, amihez kapcsolódóan plusz információra szeretne szert tenni a felhasználó, és a kép alatt meg fog jelenni a megosztásra szolgáló kezelőszerv mellett a Google Lens ikonjával ellátott gomb. Ennek a megérintését követően a szolgáltatás fehér ponttal jelöl meg minden tárgyat, témát, amit csak automatikusan felismert. (Azt már a kép megnyitásakor lehet látni a Lens gombja mellett egy kicsi körben, hogy mennyi találat van.) A pontok megbökését követően a Google Lens bekeretezi a felismert dolgot, és azonos vagy hasonló találatokat tár az emberek elé, amikből kiindulva több információhoz lehet jutni.

A Google példájában egy szépen berendezett nappali képén kijelölhetőek és megkereshetőek a különböző tárgyak, így például a kanapé, a fotel, a falra akasztott fotó vagy éppen a szekrényen található lámpa. A berendezési tárgyakat a Google Lens révén nemcsak azonnal fel lehet kutatni, hanem amennyiben van rá mód, akár meg is rendelhetőek ezek. (A megvásárolható tárgyakat mutató képeket a Termék címkével jól láthatóan megjelöli a Google, ezt a funkciót tavaly vezette be a vállalat.)

Galéria megnyitása

A Google a mostani bejelentése kapcsán elmondta, hogy a Lens a Google Képek felületén idővel egyre több dolgot lesz képes beazonosítani. A későbbiekben a tájképeket, az állatokat és a növényeket is fel tudja majd ismerni a szolgáltatás, ami sok esetben jöhet jól. Azt is elmondta a keresőóriás, hogy nem feltétlenül kell majd a Lens által azonnal felismert tartalmakkal beérni, a felhasználóknak lehetősége lesz arra is a szolgáltatás gombjának a megnyomását követően, hogy az ujjukkal az érintőkijelzőn bekarikázzák azt a részét a képnek, amit be akarnak azonosítani.

A Google Lens a Google Képekbe integrálva először csak az Egyesült Államok válik elérhetővé a következő napokban. Ráadásul kizárólag az angol nyelv használata mellett fog felbukkanni, szóval a spanyolt választva még az USA-ban sem jelenik meg. Ha minden jól megy, és megbízhatóan teszi a dolgát a rendszer, akkor fokozatosan más régiókba is eljut majd, és szélesebb lesz a nyelvtámogatása.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap