Lennox icomfort: intelligens termosztát WiFi-vel, érintőkijelzővel

A hűtési és fűtési megoldásairól ismert Lennox WiFi kapcsolatot is kínáló intelligens termosztátot mutatott be.

Lennox icomfort: intelligens termosztát WiFi-vel, érintőkijelzővel

A tetszetős kiegészítő segítségével a lakás és háztulajdonosok nem csak pénzt takaríthatnak meg, de a hűtés- és fűtésszabályzás terén is kiélhetik geek/nörd hajlamaikat. Az új intelligens szobai termosztát az icomfort nevet kapta.

A rendszer számos beállítást kínál a hűtéssel és fűtéssel kapcsolatban, amelyek távolról, akár okostelefonon, illetve tábla konfiguráción keresztül is bármikor elérhetőek – már ha ehhez éppen rendelkezésre áll internetkapcsolat. Az icomfort még úgynevezett „away” módot is kínál, amit egyetlen érintéssel aktiválhatunk, mielőtt elhagyjuk a lakást, illetve házat. Ekkor a rendszer az előre beállított paramétereknek megfelelő tartományba pozícionálja a hőmérsékletet, így energiát és pénzt spórol meg. Ezzel együtt „vakáció” mód is rendelkezésre áll, ami hosszabb utazás, illetve nyaralás alkalmával jön jól. A rendszer egyébként napi és heti szinten is programozható.

A WiFi adapterrel is rendelkező termosztát távirányítására is van mód. A webes kezelőfelületet nem csak asztali- és mobil számítógép, hanem akár okostelefon és tábla PC segítségével is könnyedén elérhetjük. A termosztát a hűtő és fűtő rendszerekkel egyaránt kapcsolatban van, így a felhasználó számára képes figyelmeztetéseket is küldeni, sőt, a telepítést végző szolgáltatóval is kapcsolatban állhat, azaz szükség esetén informálhatja  az illetékeseket az elvégzendő javítási, illetve karbantartási munkákról.

 

Az intelligens termosztát a hűtő- és fűtőrendszerek mellett levegőtisztító és levegőpárásító készülékekkel is képes együttműködni. Hab a tortán, hogy az icomfort valós idejű időjárás-információk beszerzésére is képes, így a légkondicionáló rendszer(eke)t a pillanatnyi körülményeknek legmegfelelőbben tudja beállítani, ami javítja a beltér levegőjének minőségét. Az icomfort felhasználói kezelőfelülete könnyedén testre szabható, így az egység jobban beleolvadhat az adott környezetbe – hozzáigazíthatjuk a felhasználói kezelőfelület színét a tapéta vagy a fal színéhez, illetve mintájához.

Az újdonság várható megjelenésével és ajánlott végfelhasználói árával kapcsolatban egyelőre nem érkeztek információk. Úgy tűnik, ezek az intelligens rendszerek egyre inkább kezdenek maguknak teret hódítani, hiszen egyre több vállalat kínálatában jelennek meg. A jelek szerint övék lehet a jövő.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward