Shop menü

LENCSEVÉGRE KAPTÁK A HAJTOGATHATÓ PIXEL MOBIL ÚJ GENERÁCIÓJÁT

A Google Pixelek neve is tisztázódni látszanak, így már szinte biztosak lehetünk abban, hogy a napokban lefotózott hajtogatható mobil a Pixel 9 Pro Fold néven kerül a boltokba.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Lencsevégre kapták a hajtogatható Pixel mobil új generációját

Egyre több energiát fordít a Google a hardverek fejlesztésébe, a jelek szerint rákapott a vállalat ennek az ízére. A Pixel 9 generáció hamarabb jöhet idén, mint az elmúlt években bármikor, és a friss fejlesztések az eddigieknél izgalmasabbnak ígérkeznek. A cég nem régen mutatott be egy új okostelefont, és közben már négy újabb modellen dolgozik.

Májusban hullott le a lepel a Pixel 8a okostelefonról, most pedig már várjuk a Pixel 9 széria első tagjait. Állítólag már augusztus közepén bejelentheti a vállalat a Pixel 9, Pixel 9 Pro és Pixel 9 Pro XL modelleket. A napokban több olyan hitelesítési dokumentum is napvilágot látott, amik megerősítik ezeket a neveket. A Google korábban már alkalmazta az XL jelzés a nagyobb képernyővel rendelkező eszközökre, és most ezt leporolja, újra használni kezdi.

A Pixel 9 Próból tehát valóban kettő különböző méretű változat jön, lesz egy kisebb variáns, ilyen eddig nem volt, és jön egy nagyobb, ami a Pixel 8 Pro helyét veszi majd át. A Pixel 8 Prót így a Pixel 9 Pro XL fogja váltani a palettán. A két Pro kivitelnek egyaránt három kamerája lesz már, a Pixel 9 pedig marad a kétkamerás felállásnál, egy ultraszéles látószögű képalkotó lesz a főkamera mellett, míg a többiek zoomolásban is jók lesznek.

Galéria megnyitása

Az árakról is volt szó a napokban, ráadásul éppen az európai árak szivárogtak ki. A Pixel 9 állítólag 900 euróba fog kerülni 128 GB tárhellyel, és 1000 euróért cserébe fog 256 GB-tal szolgálni. A Pixel 9 Pro rögtön 1100 euróba kerülhet csupán 128 GB-os adattárolóval, 1200 euróba kerülhet a 256 GB-os változata, ha pedig valakinek kell az 512 GB, már 1330 eurós vételárral számolhat.

A Pixel 9 Pro XL mellett 1200 eurós árcédula bukkanhat fel alaphangon, és itt még csak 128 GB hellyel szolgál, 1300 eurós összegért cserébe nyújthat 256 GB tárhelyet, és 1430 euró lehet az 512 GB-os a kivitele. Ebből még 1 TB-os is bevetésre kerülhet, de az már 1690 eurót kóstálhat. Az árakat pedig még tovább sorolhatjuk, ugyanis a soron következő hajtogatható Pixel árait is megszellőztették. 1900 és 2030 euróba kerülhet majd ez a készülék 256 vagy 512 GB tárhellyel felszerelve.

A hajtogatható mobiltelefon a Pixel 9 Pro Fold néven kerülhet bevetésre, erről is vannak már dokumentumok, és ez elképzelhető, hogy később érkezik, mint a Pixel 9 széria többi tagja. Azonban a jelek szerint a fejlesztése elég jól áll. Napvilágot látott több fotó, amin tesztelésre kiadott prototípusok szerepelnek.

Galéria megnyitása

A Pixel Fold a hagyományos hajtogatható formavilágtól eltérő volt, azonban a Pixel 9 Pro Fold a friss fényképek alapján már nem lesz olyan különc. A Galaxy Z Fold modellekhez hasonló kialakítással rendelkezhet majd az újdonság. A kameramodul tekintetében egy új dizájnt fog használni, ami eltér az eddigi jellegzetes megoldástól, és eléggé véleményes a dizájnja. A prototípusnál még nem a Google logó van a hátlapon, de ezt a vállalat mindig így csinálja, ez is csak az eszközök hitelességét bizonyítja.

Galéria megnyitása

Még egy új 45 wattos adapterről is megjelentek képek a hajtogatható okostelefon mellett. Ez lehet majd a gyári töltő az új Pixel csúcsmodellek mellé. Meglehetősen furcsa formát töltött ez a kiegészítő, de a Google-nél nem szokatlan az, ha egyedi formavilággal próbálkoznak a tervezők. Csak egy USB-C csatlakozó található az eszközön, és az új Pixelekkel jelenhet majd meg.

Galéria megnyitása

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére