Lencsevégen az MSI X99S Gaming 9 ACK alaplapja

Az új alaplap a Gigabites Ethernet és a 802.11ac WiFi vezérlő összevonásával 1,86 Gbps-os maximális adatátviteli sávszélességet kínál.

Lencsevégen az MSI X99S Gaming 9 ACK alaplapja

Az MSI a nemrégiben megrendezett BeatIt 2014 alkalmával nem csak legújabb videokártya különlegességéről, hanem legújabb felsőkategóriás alaplapjáról is lerántott a leplet. Az LGA-2011-3-as processzorfoglalattal ellátott újdonság alapjait tekintve az X99S Gaming 9 AC-vel mutat rokonságot, igaz, néhány téren különbözik is tőle.

Az új deszka az X99S Gaming 9 ACK típusjelzést viseli, amelyből a "K" jelzés a "Killer" jelzőt takarja. Utóbbit azért érdemelte ki, mert Killer DoubleShot Pro szolgáltatással érkezik, vagyis lehetőséget kínál arra, hogy a Gigabites Ethernet portot, valamint a WiFi vezérlőt csapatba kapcsoljuk (Teaming), így 1,866 Gbps-os maximális adatátviteli sávszélességet és alacsony késleltetést érhetünk el. Erre azért van lehetőség, mert a hagyományos X99S Gaming 9 AC-vel ellentétben az új modellen nem Intel gyártmányú, hanem Qualcomm Killer sorozatú WiFi vezérlő teljesít szolgálatot, ami képes együttműködni az ugyancsak Qualcomm gyártmányú Killer E2205-ös vezérlővel. A WiFi vezérlő egyébként egy Killer 1525-ös chip, amely 866 Mbps-os sávszélességet kínál az 5 GHz-es, azaz a 802.11ac tartományban. A fedélzetről persze a Bluetooth 4.0-s támogatás sem hiányzik.

A fentiektől eltekintve az új alaplap az X99S Gaming 9 AC modellre hasonlít, hivatalos bejelentésére pedig még ebben a hónapban sor kerülhet. Akkor majd kiderül, pontosan mekkora összeget kér el gyártója a különlegességért.Az MSI X99S Gaming 9 AC jelenleg 123 000 forint körüli áron vásárolható meg.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward