Lencsevégen az MSI X99S Gaming 9 AC alaplapja

A felsőkategóriás újdonság Haswell-E sorozatú processzorokat fogad, 8 darab DDR4-es memóriafoglalattal rendelkezik, és 5 darab PCI Express 3.0 x16-os slot is van rajta.

Lencsevégen az MSI X99S Gaming 9 AC alaplapja

Néhány gyártó előszeretettel mutat ízelítő fotókat különböző, később megjelenő termékeiről, amelyekkel az a cél, hogy a rajongókat, illetve a célközönséget izgalomban tartsák. Most ismét az MSI nyúlt a jól bevált fegyverhez, méghozzá egy X99-es alaplap, az X99S Gaming 9 AC modell kapcsán.

A szóban forgó alaplap egy rendkívül jól felszerelt X99-es megoldás lesz, ami a tuningosokat és a játékosokat veszi célba. Az újdonság természetesen az LGA-2011-3 processzorfoglalatba illeszkedő, négycsatornás DDR4-es memóriavezérlővel érkező Haswell-E processzorokat fogadja, amelyek az X99-es lapkakészlettel egy időben debütálhatnak, méghozzá szeptember közepén.

Az MSI X99S Gaming 9 AC összesen nyolc darab DDR4-es memóriafoglalattal rendelkezik. PCI Express 3.0 x16-os slotokból összesen öt darab lesz jelen a deszkán, így akár négyutas SLI vagy CrossFireX multiGPU konfiguráció építésére is lehetőség nyílik. Az extrémebb adattárolókat egy M.2-es foglalat, illetve két SATA Express port fogadja. SATA 6 Gbps-os portokból összesen 10 darab lesz, amelyek közül a fotó alapján négyet foglal le a két SATA Express port. USB 3.0-s portokból legalább nyolcat kínál az új alaplap.

A felsoroltakon kívül Killer E2200-as Gigabites Ethernet vezérlő, valamint 802.11AC WiFi vezérlő is lesz az alaplapon. A grafikus felhasználói kezelőfelülettel ellátott UEFI BIOS mellett számos tuningbarát szolgáltatás is jelen lesz a kínálatban.

A felsőkategóriás X99-es alaplap várhatóan szeptember közepén jelenik meg, az azonban egyelőre nem derült ki, pontosan mennyibe kerül majd. A felsőkategóriás szinthez alighanem felsőkategóriás árcédula társul.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward