Lencsevégen a PNY GeForce GTX 950-es videokártyája

Az már nem titok, hogy az Nvidia hamarosan egy új videokártyát dob piacra, most azonban meg is nézhetjük, hogy néz ki egy ilyen újdonság a PNY tálalásában.

Lencsevégen a PNY GeForce GTX 950-es videokártyája

Számos jel utal arra, hogy az Nvidia videokártya kínálata hamarosan egy új taggal bővül, ami a jelek szerint a GeForce GTX 950-es típusjelzést kapja. Az új videokártya várhatóan még ebben a hónapban elrajtolhat.

Remekül szemlélteti a rajt közelségét az a tény, hogy kiszivárgott egy fotó a PNY GeForce GTX 950-es videokártyájáról, ami kétslotos felépítéssel és egyedi tervezésű hűtéssel száll harcba a riválisok megoldásai ellen. A GeForce GTX 950 a pletykaszintű adatok alapján GM206-os kódnevű, Maxwell architektúra köré épülő GPU-val rendelkezik majd. A GPU 768 CUDA magot állíthat csatasorba, fedélzeti memóriából pedig 2 GB-nyi GDDR5-ös VRAM kapcsolódik hozzá, méghozzá 128-bites memória-adatsínen keresztül. Sajnos a PNY videokártyájának órajeleivel kapcsolatban egyelőre nem áll rendelkezésre információ.

A GeForce GTX 950 várhatóan egyetlen hattűs vagy nyolctűs PCIe tápkábel csatlakoztatását igényli majd a stabil működéshez, azaz TDP-je magasabb lesz 75 wattnál. Az Nvidia újdonsága az AMD korábban bejelentett Radeon R7 370-es videokártyája ellen veheti fel a kesztyűt a nem is oly távoli jövőben, így a 150 dollár alatti árkategóriába érkezhet.

Az elkövetkező hetek folyamán remélhetőleg a most még homályos részletekről is lehull a lepel.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward