Lelőtték az EVE Online világában játszódó FPS fejlesztését

De a CCP Games továbbra sem adja fel, hogy egy új shootert készítsen.

Lelőtték az EVE Online világában játszódó FPS fejlesztését

A CCP Games hivatalosan is bejelentette, hogy a problémás fejlesztéssel küszködő, Project Nova néven készülő FPS-t mégsem készítik el. A játék az EVE Online világában játszódott volna, és 2016 óta dolgoztak rajta, azonban a kezdeti időszakban elhintett néhány információn és előzetesen kívül túl sokat nem lehetett hallani róla.

Persze, nem a Project Nova lett volna a CCP Games első próbálkozása, hiszen Dust 514 néven már készítettek egy online játszható, free-to-play FPS-t a PlayStation 3-ra, ami nem sikerült ugyan rosszul, de anyagilag nem volt éppen sikeres. Annyi pénzt azért behozott, hogy a CCP Games egy új FPS fejlesztésébe fogjon bele, azonban ez úgy látszik, hogy nem igazán akart összeállni.

A Project Nova fejlesztésében egyébként a brit Sumo Digital is közreműködött, és alapvetően ígéretesnek tűnt az egész. Egy sötét hangulatú, disztópikus sci-fi shooterre számíthattunk, amiben lettek volna kooperatív PvE és PvP módok is, a játékmenetben pedig fontos szerepet kapott volna a taktika és a csapatmunka.

Ezzel együtt meg kell hagyni, hogy nem igazán látszott, hogy mivel akar kitűnni a játék a tömegből, mert ránézésre a Destiny majdnem teljesen hasonló igényeket elégít ki.

A CCP Games egyébként 2018-ban jelentette be, hogy nem úgy haladnak a Project Nova munkálatai, mint ahogy szeretnék, és visszatérnek a tervezőasztalhoz, hogy alapoktól gondolják újra a játékot. A stúdió őszintén bevallotta, hogy maga a játékmenet sehogy nem akar összeállni, és nem felel meg azoknak az elvárásoknak, amiket magukkal szemben támasztanak, és nem akarják kiábrándítani a rajongókat.

Úgy látszik, hogy ez mégsem sikerült, azonban a CCP Games nem adja fel. Habár az izlandi központi stúdió már egy másik projekten dolgozik, a londoni csapatukat megbízták, hogy az alapoktól építsenek fel egy, az EVE Online világában játszódó online FPS-t.

"Továbbra is eltökéltek vagyunk, hogy kiadjunk egy csúcs grafikával megáldott kőkemény akciójátékot. Azonban menet közben elkezdtünk másként gondolkozni erről az egészről, sokkal nagyobb és komolyabb terveink lettek, és már egy teljesen más koncepcióra építenénk fel ezt a sci-fi multiplayer shooterünket. Éppen ezért többé nem is Project Nova néven hivatkozunk rá, hiszen valójában egy teljesen másik játék készül" - mondta George Kelion, a CCP Games PR-os nagyfőnöke.

A CCP Games ezzel párhuzamosan azt is elmondta, hogy a jövőben nem fognak idő előtt nyilvánosságra hozni belsős projektneveket, és csak akkor fognak beszélni egy játékról, ha az teljesen készen áll a bejelentésre, és biztosak abban, hogy meg is fog jelenni.

Éppen ezért Kelion türelmet kér a rajongóktól, mert ezzel az új játékkal kapcsolatban is csak akkor fognak bármilyen információt közölni, ha már megfelelő stádiumban jár a fejlesztés.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap