Lelőtték a Resident Evil 2 rajongói remake-jét

Nem fog megjelenni az Unreal Engine 4 segítségével újraalkotott Resident Evil 2. De azért vannak jó hírek is.

Lelőtték a Resident Evil 2 rajongói remake-jét

Már csak alig pár nap lehetett hátra a Resident Evil 2: Reborn néven a rajongók által készített felújított játék megjelenéséig, azonban a mai napon hivatalosan is lelőtték az egész projektet. Így az Unreal Engine 4 segítségével újraálmodott Resident Evil 2 már sosem látja majd meg a napvilágot. Mindez természetesen azért történt így, mert a múlt héten a Capcom bejelentette, hogy hivatalosan is felújítja a Resident Evil 2-t.

Harag vagy szomorúság viszont nincs, ugyanis még a Reborn mögött álló InvaderGames csapata is úgy vélekedik, ez egy jó hír: "Habár sokan másként gondolhatják, ez igazából egy remek hír számunkra és a rajongók számára is. Örülünk, hogy a Capcom elkezdte a projektet, és elkészíti az évek óta várt remake-et, amit senki más nem tudna jobban visszahozni, mint az eredeti alkotók".

De ez még nem minden, a Capcom ugyanis olyat tett, ami a vaskalapos japán játékcégektől egyáltalán nem megszokott. Nem egy bírósági felszólítást küldött ki a rajongói projekt megszüntetésére, hanem egyrészt szépen kérte, másrészt pedig az InvaderGames csapatát meghívták magukhoz a Capcom fejlesztői, hogy meghallgassák ötleteiket és javaslataikat a Resident Evil 2 felújításával kapcsolatban. Azt nem tudni, hogy a srácok később hivatalosan is dolgozni fognak-e a remake-en, de már ez is egy jó kezdet.

Az InvaderGames csapata elmondta továbbá, egyáltalán nem volt felesleges a Resident Evil 2: Rebornon végzett munka, annak számos elemét fel tudják majd használni a jövőben, és persze rengeteg tapasztalatot szereztek közben, amit kamatoztatni is fognak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward