Leépíthet, osztalékot csökkenthet a Magyar Telekom

Leépíthet, osztalékot csökkenthet a Magyar Telekom

A mostani nettó eredményük felét kitevő különadó 27 milliárdos összegét nem tudják napi kiadásokon megspórolni, várhatóan több területen vissza kell fogniuk a kiadásokat is, ami a magyar kkv-k alkotta beszállítói kört is negatívan érintheti. A fejlesztések visszafogása mélyíti a digitális szakadékot és Magyarország versenyképességének romlásához vezethet - véli Mettheisen.

Hozzá kell nyúlni a beruházásokhoz, az osztalékhoz is - a jövő évi üzleti tervet várhatóan decemberben hagyja jóvá a cég igazgatósága.

Az elnök-vezérigazgató nem zárta ki a leépítéseket sem, de hangsúlyozta: az aláírt kollektív szerződéseket nem érinti ez a lépés.

Az elnök-vezérigazgató arra számít, hogy 2011-ben Magyarországon is megjelennek a 100 eurónál olcsóbb okostelefonok, ami hatással lesz a mobil-szélessávú piacra, és erre a társaságnak is fel kell készülnie.

Az eladósodottság kérdéséről Mattheisen az nyilatkozta: vannak még tartalékok, de tudni kellene, hogy a különadó egyszeri lépésnek tekinthető, vagy tartós folyamat lesz-e.

Az interjú teljes terjedelmében a Napi Gazdaság hétfői számában olvasható.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward