Shop menü

KÜLÖNLEGES MICROSOFT EGÉR, TÖBBÉRINTÉSES TÁMOGATÁSSAL

Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Különleges Microsoft egér, többérintéses támogatással

A Microsoft tavaly bemutatott Arc Touch Mouse névre keresztelt egere után hamarosan egy újabb egér különlegesség érkezik, méghozzá idén nyáron, amely többérintéses támogatással bír és a Touch Mouse nevet viseli. A friss termék könnyedén használható hagyományos egérként, de arra is alkalmas, hogy a Windows 7 többérintéses támogatásában rejlő lehetőségeket is kihasználjuk egy-, kettő- vagy akár háromujjas mozdulatsorok segítségével.

A Blue Track technológiával érkező Touch Mouse a gyártó állítása szerint szinte bármilyen felületen pontosan, megbízhatóan üzemel, az adott rendszerhez pedig vezeték nélkül, egy parányi USB 2.0-s vevő segítségével kapcsolódik. Az új egeret a Mouse 2.0-s projekt keretein belül fejlesztették ki, amelynek célja az volt, hogy a hagyományos egér által kínált funkciókat kombinálják a többérintéses vezérlési módot kínáló technológiával. A kutatás alkalmával ötféle egér prototípus készült el, amelyek közül a „Cap-Mouse” kódnévvel ellátott prototípus bizonyult a legjobbnak. Ez a prototípus tulajdonképpen a Touch Mouse alapjának tekinthető.

[bold]A Touch Mouse a Microsoft hivatalos közleménye szerint az alábbi lehetőségeket kínálja a felhasználók számára:

Galéria megnyitása
[/bold]

[list type="unordered"]

[*]Egy ujjal: lépdelhetünk, pásztázhatunk egyes dokumentumok vagy oldalak között. Hüvelykujjunk használatával pedig előre vagy hátra navigálhatunk a webböngészők ablakai között.

[*]Két ujjal: kedvünk szerint rendezhetjük már nyitva lévő ablakainkat, nagyítva, kicsinyítve, igényeink szerint elrendezve azokat.

[*]Három ujjal: navigálhatunk az egész asztalon, előhozhatjuk az instant viewert (futó alkalmazások mininézete) vagy azonnal letakaríthatjuk az asztalt a futó alkalmazások tálcára helyezésével.

[/list]

Az ötletes újdonság a vállalat szakemberei szerint megkönnyítheti majd a felhasználók mindennapjait, ugyanis a feladatvégzés egyszerűbb és gyorsabb lesz, hála a többérintéses technológiában rejlő lehetőségeknek.

A 2011 júniusában forgalomba kerülő egér egyébként 3 év garanciával érkezik és várhatóan 20000 forint körüli ajánlott végfelhasználói áron lesz megvásárolható.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére