Közel lehet a PC-s Red Dead Redemption 2 bejelentése

Valószínűleg nem véletlenül jelentette be a kiadó a saját launcherét.

Közel lehet a PC-s Red Dead Redemption 2 bejelentése

A minap az ausztrál korhatár-besorolásért felelős hivatal egy teljesen új besorolást adott a Red Dead Redemption 2-nek. Ez megegyezik a korábbi 15+-os korhatárral az országban, azonban új bejegyzésnek csak akkor van értelme, ha a játék olyan platformokra érkezik, ahol eddig nem kapott besorolást.

Ez tehát minden bizonnyal arra utal, hogy közel lehet a PC-s verzió bejelentése és megjelenése. A Red Dead Redemption 2 konzolos változatai  egyébként 11 hónappal ezelőtt kapták meg a korhatár-besorolást Ausztráliában.

Az utóbbi hetekben rengeteg utalás történt arra, hogy hamarosan bejelenthetik a Red Dead Redemption 2 PC-s verzióját, egy programozó LinkedIn-profiljában még az is feltűnt, hogy dolgozott a PC-s porton.

Vélhetően az sem véletlen, hogy a Rockstar éppen a múlt héten jelentette be saját PC-s launcherét, amivel így a kiadó felszárkózik a Blizzard, a Ubisoft és az Electronic Arts mellé.

Galéria megnyitása

A Rockstar Game Launcher segítségével egy helyről indíthatjuk el a kiadó játékait, bármelyik áruházból is vásároltuk meg azokat, de ezen kívül persze lehetőséget ad arra is, hogy mostantól már közvetlenül a kiadótól vegyük meg a saját játékait.

A program lehetőséget ad a Rockstar-játékok automatikus frissítésére, valamint támogatja a felhős mentést is. A kiadó szerint néhány korábbi játékot még nem támogat a launcher, de azt nem közölték, hogy pontosan melyek ezek a címek.

Az időzítés nyilvánvalóan szándékos: biztos, hogy a Red Dead Redemption 2-ből rengeteg példány fogy majd PC-n, és a launcher segítségével minden bevétel a kiadónál marad, ha a felhasználók ott vásárolják majd meg a játékot, nem kell a Steammel vagy az Epic Store-ral osztozkodni.

A Rockstar Game Launcher jelenleg még csak Windows desktop alkalmazásként érhető el, egyelőre nem tudni, hogy mikor érkezhet más operációs rendszerekre.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap