Shop menü

KÖRVONALAZÓDNAK A RYZEN THREADRIPPER PRO 7995WX ÉS 7975WX SPECIFIKÁCIÓI

Az AMD következő generációs munkaállomás-processzorai hamarosan berobbanhatnak a HEDT szegmensbe.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Körvonalazódnak a RYZEN Threadripper Pro 7995WX és 7975WX specifikációi

Az AMD termékpalettáján hamarosan megjelenhetnek a legújabb RYZEN Threadripper sorozatú processzorok, amelyek az asztali munkaállomások szegmensét veszik célba, és a szintén rövidesen frissülő Intel HEDT platformjai ellen szállnak majd harcba a piacon. A verseny remélhetőleg kellően kiélezett lesz, abból ugyanis csak profitálhatnak a felhasználók, ám ez egyelőre csak kósza remény, hiszen még nem láthattuk, hogyan teljesítenek egymáshoz képest az Intel és az AMD legújabb megoldásai.

Remélhetőleg erre sem kell már sokat várni, ugyanis az AMD RYZEN Threadripper Pro sorozatának két új tagját, a 7995WX és a 7975 WX modelleket már javában tesztelik, ennek köszönhetően ki is szivárgott velük kapcsolatban némi információ. Az új munkaállomás-processzorokat a Dell 7875 Tower sorozatának két tagjában rövidesen viszontláthatjuk, ezeket a konfigurációkat ugyanis már tesztelik a háttérben, az eredmények pedig meg is jelentek a SiSoftware adatbázisában, ami a SiSoft SANDRA tesztprogramhoz tartozik.

Galéria megnyitása

A RYZEN Threadripper Pro 7995WX lényegében a kínálat zászlóshajójaként érkezhet, ennek megfelelően magas magszám és magas teljesítmény jellemzi. Ebben az esetben összesen 96 darab processzormag és 192 szál áll rendelkezésre, természetesen ZEN 4 alapokon. A processzor a teszt alapján 5,14 GHz-es maximális boost órajelet vethetett be egy szálon, míg a többszálas maximális turbo boost órajel 3,2 GHz lesz, legalábbis a Tom’s Hardware munkatársai így tudják. Ez a processzor 12 CCD tömbből áll majd, a teljes L3 Cache kapacitása 384 MB lesz, amelyből minden egyes CCD 32 MB-nyit kaphat. A WCCFTech szerint ebből adódóan egy Genoa SP5 lapkáról lehet szó, amely a nyolccsatornás memóriatámogatással dolgozó, SP5-ös processzorfoglalattal ellátott platformba illeszkedhet. Ez a processzor összesen 96 MB-nyi másodszintű gyorsítótárral rendelkezik.

Galéria megnyitása

A második újdonság, vagyis a RYZEN Threadripper 7975WX már kevésbé érdekes, hiszen ez a modell mindössze 32 darab processzormaggal és 64 szállal rendelkezik. Az újdonság 32 MB-nyi másodszintű gyorsítótárat és összesen 128 MB-nyi megosztott harmadszintű gyorsítótárat foghat munkára. Egy korábbi információ alapján ez a modell 350 W-os TDP kerettel rendelkezhet és az összes magra érvényes maximális boost órajele 4 GHz lehet.

Mivel egyelőre pletykáról van szó, érdemes távolságtartóan kezelni az értesüléseket. A ZEN 4 alapú RYZEN Threadripper processzorok várhatóan rövidesen hivatalosan is bemutatkozhatnak, így hamarosan arra is fény derülhet, milyen teljesítményt nyújtanak előző generációs társaikhoz, illetve az Intel HEDT processzoraihoz képest.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére