Konzolt tervez a Valve?

A Valve állítólag olyan szabványt tervez, amely alapján az érdekelt gyártók konzolokat építhetnek.

Konzolt tervez a Valve?

A Valve forradalmasította a PC játékok eladását az indulásakor egyedülálló, és még ma is vezető szerepet betöltő Steam platformmal. Úgy tűnik megint valami nagy ötleten törik a fejüket; meg nem erősített hírek szerint egy "Steam Box" nevű gép hardver és szoftver specifikációin dolgoznak. Nem saját gyártású konzolról van szó, hanem inkább egy Valve által biztosított konzol szabványról, amely a gyártók rendelkezésére állna. A pletykák szerint az Alienware X51-ese már ehhez a szabványhoz igazodik, és megjelenésekor rajta lesz a Valve szoftvere.

Azt beszélik, hogy a szabvány szerint Intel Core i7, 8 GB RAM és Nvidia videokártya lenne a vas lelke, és bármilyen PC-s játék futtatására alkalmas lenne, és a Steamen kívül más digitális vásárlói platformokat is támogatna, pl. az EA Origin szolgáltatását.

A Valve már benyújtott egy szabadalmat egy moduláris felépítésű kontrollerről, amelyhez tetszés szerint csatlakoztathatóak a különböző elemek: analóg gombák, trackball, tapipad és társaik. És ez még nem minden, egyesek tudni vélik, hogy a rendszernek olyan biometrikus érzékelők is a részei lesznek, melyek, mérik a játékos pulzusát, és bőrének ellenállását; az érzékelők vagy a kontrollerbe lesznek építve, vagy karperec formában lehet majd használni őket. Nagy lehetőségek rejlenek abban, hogy az ilyen módon begyűjtött információt a játékok változatos módokon hasznosítsák.

A fentieket a Valve-nál hivatalosan még nem erősítették meg, de ha igaznak bizonyulnak az infók, akkor a bejelentés valamikor idén a GDC és az E3 környékén (március és június között) várható.

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward