Komoly VRM hűtő Radeon HD 5800-asokra

Komoly VRM hűtő Radeon HD 5800-asokra

A Thermalright a napokban mutatta be legfrissebb videokártya hűtőjét, és most ismét újdonságokkal jelentkezik, ám ezúttal nem túl szokványos megoldásokról van szó. A gyártó szakemberei a videokártya feszültségszabályzó áramköreit alkotó chipekhez készítettek hűtést: az új termékek a VRM-R3-as és a VRM-R4-es típusjelzéseket viselik.

A videokártya hatékony tuningjához elengedhetetlen a stabil tápellátás, amely hatékonyan csak kitűnően hűtött tápellátó áramökrök segítségével biztosítható. Erről, vagyis a megfelelő VRM hűtésről gondoskodnak a fent említett megoldások, amelyek a gyártó hivatalos weblapján található specifikációs lista alapján csak és kizárólag referencia dizájnra épülő Radeon DH 5870-es és Radeon HD 5850-es videokártyákhoz használhatóak, egyedi felépítésű termékekhez nem.

Az R3-as hűtő 122 x 85 x 99 mm-es, míg R4-es társa 133 x 53 x 127 mm-es méretekkel rendelkezik, mindkét egység 140 grammot nyom a mérlegen. A VRM chipek által termelt hőt mindkét újdonságnál két darab 6 mm-es átmérőjű heat pipe vezeti el az alumíniumból készült hűtőbordákhoz. A lamellákra szükség esetén 80 mm-es átmérőjű ventilátort is szerelhetünk, így növelhető a hűtőteljesítmény, de alapesetben a passzív hűtés is tökéletesen képes kordában tartani a VRM chipek hőmérsékletét. A hűtők nem csak tuning esetén fontosak, de átlagos felhasználás mellett is előnyhöz juttatják a felhasználókat: az alacsonyabb hőmérsékleten üzemelő chipek élettartama pozitív irányba változik.

Az új termékek várhatóan rövid időn belül forgalomba kerülnek, ám ajánlott végfelhasználói árukkal kapcsolatban egyelőre nem állnak rendelkezésre információk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward